Coles Myer: Χαμηλότερη των εκτιμήσεων η αύξηση των πωλήσεων

Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2006 07:55

ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ των εκτιμήσεων αύξηση σημείωσαν το πρώτο τρίμηνο της χρήσης οι πωλήσεις της Coles Myer Ltd., της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας λιανικής πώλησης της Αυστραλίας, χάνοντας την ευκαιρία να πείσει τους επενδυτές ότι έκανε καλά να απορρίψει την προσφορά εξαγοράς της ύψους 18,2 δισ. δολ. Αυστραλίας (13,9 δισ. δολ. ΗΠΑ).

Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν 3,2% τις 13 εβδομάδες που έληξαν στις 29 Οκτωβρίου, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Οι πωλήσεις της διαμορφώθηκαν χαμηλότερα των προβλέψεων της Goldman Sachs JBWere που εκτιμούσε ότι θα σημείωναν αύξηση 5,4% και της ABN Amro Holding NV, που προέβλεπε 6,7% υψηλότερες πωλήσεις.

Οι μετοχές της Coles Myer υποχώρησαν 13 σεντς, φθάνοντας στα 13,60 δολ. Αυστραλίας η μία στις 12:41 μ.μ. στο Σύνδεϋ, περιορίζοντας τα κέρδη τους μέσα στο έτος στο 33%. Οι μετοχές της εταιρείας έχουν υποχωρήσει 6,2% από την προσφορά για εξαγορά της.

Οι πωλήσεις της το πρώτο εξάμηνο διαμορφώθηκαν στα 8,5 δισ. δολ. Αυστραλίας από 8,2 δισ. δολ., πριν από ένα χρόνο, με τα έσοδα από τα τρόφιμα και τα ποτά να αυξάνονται 6,3%, φθάνοντας στα 5,1 δισ. δολ. Αυστραλίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα