Κίνα: Η χαμηλότερη αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής

Σε δύο χρόνια
Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2006 07:40

ΜΕ ΤΟΝ χαμηλότερο ρυθμό, σε χρονικό διάστημα περίπου δύο ετών, αυξήθηκε τον Οκτώβριο η βιομηχανική παραγωγή της Κίνας, καταδεικνύοντας ότι η ανάπτυξη των πωλήσεων στο εξωτερικό ενδέχεται να μειώνεται.

Η παραγωγή αυξήθηκε 14,7% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, φθάνοντας τα 760 δισ. γιουάν (96 δισ. δολ.) μετά την αύξησή της κατά 16,1% τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας.

Η επέκταση της παραγωγής περιορίστηκε από τον Ιούνιο, αποτέλεσμα των μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση για περιορισμό των επενδύσεων. Η ανάπτυξη ενδέχεται να παραμείνει σταθερή, καθώς η μείωση της ζήτησης από τις ΗΠΑ, καθιστά πιο προσεκτικές τις εξαγωγικές εταιρείες.

Η αύξηση της παραγωγής τον Οκτώβριο ήταν η χαμηλότερη από τον Δεκέμβριο του 2004. Το δεκάμηνο του έτους, η παραγωγή αυξήθηκε 16,9% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Η παραγωγή κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων αυξήθηκε 12%, μετά την αύξησή της 14,8% το εννεάμηνο του έτους, σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση. Η παραγωγή ηλεκτρολογικού εξοπλισμού αναρριχήθηκε 12,6% μετά από άνοδο 16,1%. Η παραγωγή προϊόντων τηλεπικοινωνίας υποχώρησε. Η Στατιστική Υπηρεσία δεν έδωσε συγκρίσιμα στοιχεία για τον Σεπτέμβριο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα