Επισκόπηση oικονομικού Τύπου

Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2006 08:18

* ΕΞΠΡΕΣ: «Νέο φορολογικό τοπίο με 20 αλλαγές το 2007. Ευνοϊκότερη μεταχείριση στα αδιανέμητα αποθεματικά επιχειρήσεων για επενδύσεις».

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Bonus στους μετόχους. Επιστροφή αποθεματικών με φόρο 6%. Προϋπολογισμός: Έσοδα +7,4%, δαπάνες +5,8%, επιπλέον φόροι 3,2 δισ».

* ΚΕΡΔΟΣ: «Προϋπολογισμός με "δώρα". Ελαφρύνσεις-επιβαρύνσεις με "μαξιλάρι" την ανάπτυξη. Προσαρμογή στον εκλογικό κύκλο μετά την περιπέτεια της απογραφής».

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Παροχές και νέοι φόροι στον Προϋπολογισμό 2007. Ισορροπίες μεταξύ δεσμεύσεων προς την Ε.Ε. και τους πολίτες».

Προϋπολογισμός 2007

Η ΕΞΠΡΕΣ υποστηρίζει ότι "περικόπτονται δραστικά οι συντελεστές φορολόγησης των αποθεματικών που διανέμονται και δεν μετατρέπονται σε επενδύσεις, καθώς μειώνονται σε 6% για τις εισηγμένες και σε 12% για τις μη εισηγμένες επιχειρήσεις. Η ευνοϊκή αυτή διάταξη που θα περιέχεται στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, αποτελεί μία από τις συνολικά 20 αλλαγές που περιλαμβάνονται στον Προϋπολογισμό του 2007 που κατατέθηκε χθες στη Βουλή".

ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ γράφει ότι ο Προϋπολογισμός 2007 προβλέπει, μεταξύ άλλων, "διανομή αποθεματικών με μειωμένους συντελεστές 6% και 12%. Δυνατότητα μεταφοράς ζημιών για συμψηφισμό με κέρδη επόμενων ετών. Αύξηση αντικειμενικών αξιών ακινήτων και αύξηση ΕΦΚ Καυσίμων. Αύξηση αφορολογήτου στα 12.000 ευρώ και μείωση φόρου φυσικών προσώπων. Αύξηση του επιδόματος ανεργίας. ΕΚΑΣ κατά 35 ευρώ και ΟΓΑ κατά 50 ευρώ. Κατάργηση κυρώσεων για οφειλές μέχρι 300 ευρώ".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα