Αθανασάκης: Η κυβέρνηση παραπλανά για τα κονδύλια του Γ' ΚΠΣ

Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2006 20:09

«Η κυβέρνηση προσπαθεί να αμβλύνει τις αρνητικές εντυπώσεις για την περικοπή του προϋπολογισμού του Γ' ΚΠΣ κατά 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ, ως λύση απελπισίας για την μείωση του κινδύνου απώλειας κοινοτικών πόρων», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Αθανασάκης.

«Ο κ. Μπαρόζο http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/11/15/1265902.htm αποκαλύπτει την αλήθεια: Ζητήθηκε παράταση και μάλιστα στο υψηλότερο επίπεδο από τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Ο κ. Καραμανλής εισέπραξε άρνηση, αναλώνοντας στην ουσία διαπραγματευτικό κεφάλαιο της Ελλάδας στην Ε.Ε. για ένα αίτημα το οποίο καμία άλλη χώρα δεν είχε υποβάλλει», είπε ο κ. Αθανασάκης και πρόσθεσε ότι 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ λιγότερα για το Γ' ΚΠΣ σημαίνουν χιλιάδες θέσεις εργασίας λιγότερες ή το ισοδύναμο κατασκευής 17 νοσοκομείων.

«Η κυβέρνηση ισχυρίζεται επίσης ότι με την μείωση αυτή κανένα έργο δεν ακυρώνεται, αφού πετύχαμε να μεταφέρουμε τα έργα στην επόμενη προγραμματική περίοδο. Ομολογεί, με άλλα λόγια, πως τα έργα πράγματι ακυρώνονται όσον αφορά το Γ' ΚΠΣ, αλλά υπόσχεται την χρηματοδότηση τους από το ΕΣΠΑ από το Δ' ΚΠΣ. Αλλά έτσι η απώλεια είναι διπλή: πρώτον εγκεκριμένα έργα προϋπολογισμού 1,7 δισεκατομμυρίων ευρώ και προγραμματισμένα να εκτελεστούν μέχρι το τέλος του 2008 αναβάλλονται για το άγνωστο μέλλον και δεύτερον από το ήδη περιορισμένο Δ' ΚΠΣ δεσμεύονται 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ για την εκτέλεση έργων που είχαν προγραμματιστεί για το Γ' ΚΠΣ», είπε ο κ. Αθανασάκης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα