Sony: Aρχισε η πώληση του PlayStation 3 στις ΗΠΑ

Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2006 09:56

ΤΗΝ πώληση του PlayStation 3 στις ΗΠΑ άρχισε η Sony Corp., η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής ηλεκτρονικών βιντεοπαιχνιδιών στον κόσμο, κάνοντας το ντεμπούτο της μετά από καθυστερήσεις στην παραγωγή του και δυσλειτουργία του λογισμικού.

Η εταιρεία διέθεσε περίπου 400.000 παιχνίδια στην αγορά τα μεσάνυχτα. Ο κόσμος άρχισε να κάνει ουρές στα καταστήματα στη Ν. Υόρκη και σε άλλες πόλεις των ΗΠΑ αυτήν την εβδομάδα για να αγοράσει το PlayStation 3.

Η Sony βασίζεται σε αυτό της το παιχνίδι για τη διατήρηση της ηγετικής της θέσης έναντι του Xbox της Microsoft Corp. και του Wii της Nintendo Co., που θα διατεθούν στις ΗΠΑ στις 19 Νοεμβρίου. Το λανσάρισμα του PlayStation 3 στην Ιαπωνία την εβδομάδα που πέρασε, έδειξε ότι τα βίντεο «παγώνουν» στις οθόνες του παιχνιδιού εάν τα παιχνίδια είναι παλαιότερων εκδόσεων.

Τα έσοδα της Sony από το λανσάρισμα του παιχνιδιού θα περιοριστούν λόγω του χαμηλού αριθμού των παιχνιδιών. Η εταιρεία που λανσάριζε να εξάγει 4 εκατ. παιχνίδια μέχρι τα τέλη του 2006, αναθεώρησε χαμηλότερα κατά το ήμισυ τον στόχο αυτόν τον Σεπτέμβριο και ανέβαλε το ντεμπούτο PlayStation 3 στην Ευρώπη, μέχρι τον Μάρτιο του 2007, εξ αιτίας της έλλειψης εξαρτημάτων.

Η Sony πουλά το PlayStation 3 προς 500 έως 600 δολ. στι ςΗΠΑ, από 250 δολ. που κοστίζει το Wii και 300 έως 400 δολ. που κάνει το Xbox 360. Περισσότερο από 20 νέα παιχνίδια για το PlayStation 3 θα διατεθούν κατά τη διάρκεια των εορτών τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Η Sony διέθεσε τα πρώτα της παιχνίδια στις ΗΠΑ στο κατάστημά της στην Madison Avenue της Ν. Υόρκης, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην οποία συμμετείχε ο καλλιτέχνης της χιπ χοπ, Ludacris. Οι καταναλωτές άρχισαν να σχηματίζουν ουρά στο κατάστημα για να συμπεριληφθούν στη λίστα των αγοραστών από τις 13 Νοεμβρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα