Thomas Lee: Αναβολή της δημόσιας εγγραφής του hedge fund

Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2006 10:27

ΑΝΕΒΑΛΕ τα σχέδια της δημόσιας εγγραφής για την άντληση 400 εκατ. δολ., ο δισεκατομμυριούχος Thomas Lee, η οποία είχε στόχο να χρηματοδοτήσει επενδύσεις σε κεφάλαια επιχειρηματικού ρίσκου, σύμφωνα με δύο ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το θέμα.

Ο Lee, γνωστός από την δεκαπλάσια αύξηση των κεφαλαίων του μετά την εξαγορά της Snapple Beverage Corp., καθυστερεί την πώληση μετοχών της Lee Diversified Opportunities Ltd. μέχρι το επόμενο έτος, σύμφωνα με τους δύο ανθρώπους που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, επειδή η απόφαση είναι εμπιστευτική.

Ο ηλικίας 62 ετών βετεράνος στον τομέα εξαγορών, επιδιώκει να κάνει ότι κάνουν εταιρείες όπως η Goldman Sachs Group Inc. στην κάλυψη της ζήτησης μεταξύ των μεμονωμένων επενδυτών για κεφάλαια που υπερβαίνουν σε αποδόσεις τις μετοχές και τα ομόλογα. Η καθυστέρηση, σημειώνεται καθώς η Marshall Wace LLP, με έδρα το Λονδίνο, επιχειρεί να αντλήσει 1,5 δισ. ευρώ (1,9 δισ. δολ.) στη μεγαλύτερη δημόσια εγγραφή hedge fund.

Τον Ιούλιο, η Goldman Sachs Dynamic Opportunities Ltd., άντλησε 507 εκατ. δολ. από τη δημόσια εγγραφή. Οι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου μετοχές της υποχώρησαν περίπου 0,5%, στις 99,75 πένες η μία. Οι μετοχές της Boussard & Gavaudan Holding Ltd., της εταιρείας κεφαλαίου επιχειρηματικού ρίσκου, που διοικείται από πρώην στελέχη της Goldman Sachs, έχουν σημειώσει άνοδο 1% από τη δημόσια εγγραφή νωρίτερα μέσα στον μήνα.

Ο εκπρόσωπος του Lee, που σχεδίαζε την εισαγωγή του hedge fund στο Λονδίνο, αρνήθηκε να κάνει σχόλιο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα