Χ.Α.: Σχόλια αναλυτών

Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2006 09:52
UPD:10:00

Fortius Finance: «Αν και η χθεσινή ενδοσυνεδριακή υποχώρηση θα μπορούσε να αποδοθεί στη μετακύλιση θέσεων στα συμβόλαια Δεκεμβρίου στο ΧΠΑ (αυτά του Νοεμβρίου λήγουν σήμερα), αυτό που παρατηρήθηκε ήταν η σημαντική αύξηση της προσφοράς με το που οι ξένοι δείκτες άρχισαν να υποχωρούν, όπως και ορισμένες δεικτοβαρείς μετοχές, με την αναλογία καθοδικών προς ανοδικές να φτάνει έως και το 3,5 προς 1.

»Κατά τη γνώμη μας, η βραχυπρόθεσμη ανοδική τάση δεν έχει μεταβληθεί, αλλά το γεγονός ότι οι δείκτες στο εσωτερικό και εξωτερικό διαπραγματεύονται τουλάχιστον στα υψηλά 6ετίας χωρίς να έχουν διορθώσει ουσιαστικά το τελευταίο χρονικό διάστημα αυξάνει την επιφυλακτικότητα στις τάξεις των εμπλεκόμενων στα χρηματιστηριακά δρώμενα.

»Ως πιθανότερο σενάριο για τη σημερινή συνεδρίαση προκρίνουμε την κίνηση του ΓΔ σε υψηλότερες περιοχές, καθώς ποσοστό άνω του 75% των συμβολαίων του Νοεμβρίου στο ΧΠΑ έχει μετακυλιθεί στο Δεκέμβριο και οι συνθήκες που επικρατούν στα ξένα χρηματιστήρια είναι θετικές».

Praxis Securities: «Τα στοιχεία για μεγαλύτερη του αναμενόμενου υποχώρηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ ενίσχυσαν τις προσδοκίες ότι η επόμενη κίνηση της FED θα είναι προς την κατεύθυνση της μείωσης των επιτοκίων. Η εν λόγω προσδοκία λειτούργησε θετικά στις κυριότερες διεθνείς κεφαλαιαγορές, τάση η οποία ενδέχεται να διατηρηθεί και κατά την σημερινή συνεδρίαση στην εγχώρια κεφαλαιαγορά».

Sarros Securities: «Η ελληνική αγορά παρουσίασε χθες μεικτές τάσεις αν και η πλειοψηφία των μετοχών παρουσίασε ζημιές. Μετοχές εταιριών υψηλής κεφαλαιοποίησης όπως ΕΤΕ, ΕΥΡΩΒ και ΟΤΕ βοήθησαν στο μετριασμό των απωλειών και στην δημιουργία διαφορετικής τελικής εικόνας. Στην παρούσα φάση ακολουθούμε την επικρατούσα τάση που είναι ανοδική».

Aspis Securuities: «Τα στοιχεία για τον πληθωρισµό του Οκτωβρίου στις ΗΠΑ ικανοποίησαν τους επενδυτές καθώς προσέφεραν µια σηµαντική ένδειξη ότι δεν είναι πιθανή η αύξηση των επιτοκίων. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασµό µε την πτώση της τιµής του πετρελαίου βοήθησε τους δείκτες να κινηθούν και χθες ανοδικά.

»Παρόµοια ήταν η εικόνα και στις ευρωπαϊκές αγορές, ενώ στην εγχώρια αγορά η εικόνα ήταν µικτή καθώς υπήρξαν ρευστοποιήσεις κερδών στους κλάδους των τραπεζών και των τροφίµων, ενώ άνοδος σηµειώθηκε στους κλάδους των τηλεπικοινωνιών, των πετρελαιοειδών και των υπηρεσιών υγείας. Όσον αφορά τη σηµερινή συνεδρίαση, θεωρούµε πιθανή την εµφάνιση τάσεων συσσώρευσης τόσο στις διεθνείς όσο και στην εγχώρια αγορά».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα