ΠΑΣΟΚ: Περικοπές 1,8 δισ. ευρώ στο Γ' ΚΠΣ

Κατηγορεί την κυβέρνηση για διαχειριστική ανικανότητα
Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2006 18:54
UPD:19:02

Για περικοπές του Γ' ΚΠΣ, ύψους 1,8 δισ. ευρώ, λόγω μείωσης της εθνικής συμμετοχής σε επίπεδο προγραμμάτων, κανει λόγο ο τομέας Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας την κυβέρνηση για διαχειριστική ανικανότητα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ οι απώλειες από το Γ' ΚΠΣ προσδιορίζονται ως εξής:

- Τα Περιφερειακά Προγράμματα περικόπτονται κατά σχεδόν μισό δισεκατομμύριο ευρώ και χάνουν όλες οι περιφέρειες.

- 110 εκ. ευρώ περικόπτονται από την Παιδεία.

- 60 εκ. ευρώ περικόπτονται από το Πρόγραμμα για την απασχόληση

- 460 εκ. ευρώ περικόπτονται από τα μεγάλα έργα

- 180 εκ. ευρώ περικόπτονται από τους σιδηρόδρομους

- 40 εκ. ευρώ περικόπτονται από τον Πολιτισμό

- 110 εκ. ευρώ περικόπτονται από Πρόγραμμα για την Κοινωνία της Πληροφορίας

Το ΠΑΣΟΚ ζητεί από την κυβέρνηση «να αποκαλύψει άμεσα στον ελληνικό λαό την αναλυτική λίστα περικοπών έργων για το κάθε πρόγραμμα, όπως τα έχει συμφωνήσει ήδη με την Ευρωπαϊκή Ένωση». Όπως επισημαίνει, «είναι αδιανόητο να διαπραγματεύεται και να συμφωνεί η κυβέρνηση εν κρυπτώ στις Βρυξέλλες, να γνωρίζουν τα πάντα οι κοινοτικές υπηρεσίες και να συγκαλύπτονται αυτές οι συμφωνίες και οι περικοπές από τη Βουλή, τους Έλληνες πολίτες, τους αναπτυξιακούς και κοινωνικούς φορείς».

Όσον αφορά τον ισχυρισμό της κυβέρνησης πως τα έργα θα μεταφερθούν στο Δ’ ΚΠΣ, ο τομέας Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ σημειώνει ότι «η υπόσχεση συνιστά ακάλυπτη επιταγή δεδομένου ότι οι δαπάνες που προβλέπει ο Προϋπολογισμός για το Δ’ ΚΠΣ το 2007, είναι ουσιαστικά ανύπαρκτες».

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, η μεταφορά των έργων στο Δ’ ΚΠΣ ισοδυναμεί με περαιτέρω μείωση του ήδη μικρού προϋπολογισμού του Δ’ ΚΠΣ, καθώς -όπως επισημαίνει- 1,8 δισ. ευρώ θα δεσμευτούν για την εκτέλεση έργων που είχαν προγραμματιστεί για το Γ’ ΚΠΣ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα