Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2006 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ, για δεύτερη ημέρα, κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, με τα υψηλότερα κέρδη να σημειώνουν οι μετοχές της BHP Billiton και της Inpex Holdings Inc., μετά την άνοδο των τιμών του πετρελαίου πάνω από τα 60 δολ. το βαρέλι, καθώς του χαλκού και του νικελίου που σημείωσαν τη μεγαλύτερη σε χρονικό διάστημα πέντε εβδομάδων.

Ο Μorgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index σημείωνε άνοδο 0,8%, φθάνοντας στις 131,00 μονάδες στις 12:28 μ.μ. στο Τόκυο. Ο κλάδος των πρώτων υλών και των εταιρειών ενεργείας, αποτέλεσαν το 1/4 της ανόδου του δείκτη. Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei 225, σημείωνε άνοδο 0,1%. Ανοδικά κινήθηκαν οι δείκτες στις λοιπές αγορές της περιφέρειας, εκτός από τους δείκτες στη Ν. Ζηλανδία.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 Index αναρριχήθηκε 1,4%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των λοιπών δεικτών της περιφέρειας. Οι μετοχές της Qantas Airways Ltd., της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας της χώρας αναρριχήθηκαν στα ύψη μετά την προσέγγιση εξαγοράς που δέχθηκε.

Το αργό πετρέλαιο αναρριχήθηκε χθες 2,3% στη Ν. Υόρκη, φθάνοντας στα 60,17 δολ. το βαρέλι, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο από τις 25 Οκτωβρίου. Τα συμβόλαια του νικελίου στο Λονδίνο σημείωσαν άνοδο 3,5%, ενώ του χαλκού στη Ν. Υόρκη, κέρδισαν 2,2%. Και τα δύο εμπορεύματα σημείωσαν τη μεγαλύτερη άνοδο από τις 16 Οκτωβρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα