Πάνω από τα 60 δολ. το βαρέλι το αργό

Μετά τα προβλήματα φόρτωσης των τάνκερ στο Βαλντέζ στην Αλάσκα
Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2006 07:02

ΠΑΝΩ από τα 60 δολ. το βαρέλι, διαπραγματεύθηκε το αργό πετρέλαιο στη Ν. Υόρκη, μετά τη χθεσινή του άνοδο, καθώς ανησυχία επικράτησε ότι τα προβλήματα στην παραγωγή ενδέχεται να μειώσουν τις προμήθειες την περίοδο που αυξάνεται η ζήτηση για θέρμανση στις ΗΠΑ.

Το πετρέλαιο σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο σε χρονικό διάστημα περίπου ενός μηνός χθες, μετά τους ισχυρούς ανέμου στο λιμάνι Βαλντέζ, που απέτρεψαν τα τάνκερ να φορτώσουν αργό, από τον αγωγό στην Αλάσκα. Οι διυλισμένες προμήθειες, συμπεριλαμβανομένου του πετρελαίου θέρμανσης και του ντήζελ, μάλλον μειώθηκαν για έβδομη εβδομάδα, σύμφωνα με 15 οικονομικούς αναλυτές, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Ιανουαρίου διαπραγματεύθηκε στα 60,08 δολ. το βαρέλι, 9 σεντς χαμηλότερα, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex), στις 11:24 π.μ. στη Σιγκαπούρη.

Τα συμβόλαια σημείωσαν άνοδο 1,37 δολ., ποσοστό 2,3%, φθάνοντας στα 60,17 δολ. το βαρέλι χθες, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο μέσα σε μία ημέρα, από τις 25 Οκτωβρίου και κλείνοντας στα υψηλότερα επίπεδα για συμβόλαια που βρίσκονται κοντά στην επόμενη λήξη, από τις 9 Νοεμβρίου.

Το πετρέλαιο θέρμανσης για τα συμβόλαια του Δεκεμβρίου διαπραγματεύθηκε στο 1,7275 δολ. το γαλόνι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, μετά την άνοδό του σε ποσοστό 3,7%, φθάνοντας στο 1,7331 δολ. το γαλόνι χθες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα