Επισκόπηση oικονομικού Τύπου

Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2006 08:19

* ΕΞΠΡΕΣ: "Η φορολογική ανασφάλεια μπλοκάρει τις επιχειρήσεις. Έως 2% των ακαθαρίστων εσόδων δαπανούν οι εταιρίες για "λευκό μητρώο".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Αύξησαν τα κέρδη τους οι 6 στις 10 εισηγμένες. Τι δείχνουν τα αποτελέσματα που ανακοίνωσαν 78 εταιρείες".

* ΚΕΡΔΟΣ: "Επιχειρήσεις όμηροι του κράτους. Έκθεση καταπέλτης του Συνήγορου του Πολίτη για το τέρας της γραφειοκρατίας".

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ανησυχία με το διπλασιασμό του εξωτερικού ελλείμματος. Η Τράπεζα Ελλάδος προβλέπει καθαρή εκροή 11% του ΑΕΠ φέτος".

Χρηματιστήριο

Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ αναφέρει ότι "Με θεαματικούς ρυθμούς κινούνται τα μεγέθη των εισηγμένων εταιρειών που ανακοίνωσαν αποτελέσματα 9μήνου. Από τις 78 εταιρείες που μέχρι τώρα δημοσίευσαν λογιστικές καταστάσεις, οι 74 είναι κερδοφόρες και μόνον 4 ζημιογόνες. Αν και πρόκειται για το 20% του συνόλου των εισηγμένων, η κερδοφορία τους δημιουργεί δυναμική στο Χρηματιστήριο".

Συνήγορος του Πολίτη

Το ΚΕΡΔΟΣ γράφει ότι "Καταπέλτη για τη συμπεριφορά, που επιφυλάσσει το κράτος στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, αποτελεί ο σχετικός φάκελος του Συνήγορου του Πολίτη. Η έλλειψη ενός σταθερού και ξεκάθαρου νομοθετικού πλαισίου για την επιχειρηματική δραστηριότητα -τριάντα νόμοι εμπλέκονται σε μία διαδικασία ιδιωτικής επένδυσης- οι επιλογές του πρόσκαιρου οφέλους στον τομέα της φορολογίας και η κακοδιοίκηση σε όλα τα σημεία επαφής της επιχειρηματικής δραστηριότητας με τη Δημόσια Διοίκηση φρενάρουν τις επιχειρηματικές πρωτοβουλίες".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα