Hiranandani: 750 εκατ. δολ. από την πώληση μετοχών στο Λονδίνο

Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2006 08:18

ΣΧΕΔΙΑ άντλησης ποσού έως 750 εκατ. δολ., από την πώληση μετοχών τον επόμενο μήνα, κάνει η Hiranandani Constructions Pvt., κατασκευάστρια του υψηλότερου κτιρίου κατοικιών στον κόσμο, κατά τη μεγαλύτερη δημόσια εγγραφή ινδικής εταιρείας στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, σύμφωνα με τραπεζίτες που γνωρίζουν καλά το θέμα.

Η Hiranandani σχεδιάζει να αντλήσει από 500 εκατ. έως 750 εκατ. δολ. από την πώληση μετοχών σε εταιρεία επενδύσεων στην Alternative Investment Market του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου, σύμφωνα με τους δύο τραπεζίτες, οι οποίοι προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, καθώς οι λεπτομέρειες των σχεδίων είναι εμπιστευτικές. Η HSBC Holdings Plc και η Bear Stearns Cos. θα διαχειριστούν την προσφορά, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Η πώληση θα επιτρέψει στους ξένους επενδυτές να αποκτήσουν πρόσβαση στην αναπτυσσόμενη αγορά real estate της Ινδίας, με την οικονομία των 665 δισ. δολ. που οδεύει να αναπτυχθεί με ρυθμό 8%, για τέταρτο έτος. Η Hiranandani με έδρα το Μουμπάϊ, μαζί με άλλες κατασκευαστικές, συμπεριλαμβανομένης της K Raheja Corp. και της West Pioneer Properties Ltd. στρέφονται στην AIM του Λονδίνου, όπου οι κανονισμοί πώλησης μετοχών είναι πιο χαλαροί από των άλλων Χρηματιστηρίων.

Ο John Ryan, εκπρόσωπος της HSBC στο Χονγκ Κονγκ, αρνήθηκε να κάνει σχόλιο. Ο Russell Sherman, εκπρόσωπος της Bear Stearns στη Ν. Υόρκη, δεν απάντησε στις τηλεφωνικές κλήσεις που δέχθηκε στο κινητό του τηλέφωνο.

Ο Niranjan Hiranandani, διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της ινδικής εταιρείας δεν βρέθηκε για να σχολιάσει το θέμα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Merrill Lynch & Co. πέρυσι, οι κατασκευές εμπορικών κτιρίων και κατοικιών στην Ινδία, θα αυξηθούν στα 50 δισ. δολ. έως το 2010, από 12 δισ. δολ. το 2005.

Οι τιμές κατοικιών στην Ινδία ήδη έχουν κατά μέσον όρο τριπλασιαστεί τα δύο τελευταία χρόνια και μερικά διαμερίσματα στο νότιο Μουμπάϊ, το εμπορικό κέντρο της χώρας, κοστίζουν όσο και τα διαμερίσματα στο Μανχάταν της Ν. Υόρκης, σύμφωνα με το τοπικό σκέλος υπηρεσιών ακίνητης περιουσίας, της Cushman & Wakefield Inc.

Η εταιρεία DLF Ltd. του Ινδού δισεκατομμυριούχου Kushal Pal Singh, σχεδιάζει να αντλήσει από 2 δισ. έως 2,5 δισ. δολ. κατά τη δημόσια εγγραφή της το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους, σύμφωνα με τους τραπεζίτες που ασχολούνται με την πώληση των μετοχών της, αυτόν τον μήνα.

Η Hiranandani πουλά μετοχές σε μία εταιρεία που ιδρύθηκε προσφάτως και η οποία θα επενδύσει σε έργα real estate που είναι κατάλληλα για ξένες απ΄ευθείας επενδύσεις, σύμφωνα με τους τραπεζίτες.

Η κατασκευαστική εταιρεία θα επενδύσει σε πέντε έργα στις πόλεις, Μουμπάϊ, Τσενάϊ και Γιαπούρ. Η εταιρεία θα επικεντρώσει το ενδιαφέρον της στην κατασκευή κτιρίων γραφείων και κατοικιών, σε καλές οικονομικές ζώνες, σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους.

Η Hiranandani είναι η κύρια κατασκευαστική εταιρεία του έργου 23 Marina στο Ντουμπάϊ, του υψηλότερου κτιρίου κατοικιών στον κόσμο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα