Στο 43,92% η συμμετοχή των ξένων στο χρηματιστήριο Σόφιας

Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2006 09:37

Στα τέλη Σεπτεμβρίου η συμμετοχή της αλλοδαπής ιδιοκτησίας στους εισηγμένους στο Βουλγαρικό Χρηματιστήριο Αξιών - Σόφια (ΒΧΑΣ) τίτλους αξίας ανήλθε σε 43,92% του συνόλου ή σε 4,92 δισ. λεβ σε απόλυτα μεγέθη, δήλωσε η αντιπρόεδρος της Επιτροπής Χρηματοοικονομικής Εποπτείας της Βουλγαρίας, κα Ντιμάνα Ράνκοβα σε εκδήλωση που πραγματοποίησε η Επιτροπή στην πόλη Σβίλενγκραντ.

Στις αρχές του 2001 η σχετική αλλοδαπή συμμετοχή ήταν μόλις 3,21% (αξίας 35,6 εκατ. λεβ σε απόλυτα μεγέθη) του συνόλου των εισηγμένων εκδόσεων τίτλων αξίας.

Η αυξημένη κεφαλαιοποίηση, ο αυξανόμενος αριθμός συναλλαγών και η αυξημένη αξία των συναλλαγών αποτελούν τους κυριότερους παράγοντες για την ενίσχυση του ενδιαφέροντος των ξένων επενδυτών προς τη χρηματιστηριακή αγορά της Βουλγαρίας, υποστήριξε η κα Ράνκοβα.

Σύμφωνα με την Επιτροπή η ολοκλήρωση της βουλγαρικής αγοράς χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στην αντίστοιχη ευρωπαϊκή θα συμβάλει στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων και στη μείωση του κόστους χρηματοδότησης μέσω του χρηματιστηρίου.

Balkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα