Sanyo: Προβλέπει ζημίες για τρίτη χρήση

Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2006 09:40

ΖΗΜΙΕΣ για τρίτη συνεχόμενη χρήση προβλέπεται ότι θα εμφανίσει η Sanyo Electric Co., η οποία παραπαίει από το κόστος της απόλυσης του 15% του προσωπικού της, αποτέλεσμα της μείωσης των πωλήσεων κινητών τηλεφώνων και φωτογραφικών μηχανών ψηφιακής τεχνολογίας.

Οι καθαρές ζημίες προβλέπεται να διαμορφωθούν στα 50 δισ. γιέν (430 εκατ. δολ.) για τη χρήση που λήγει στις 31 Μαρτίου του 2007, από τον στόχο του Μαΐου για κέρδη 20 δισ. γιέν και ζημίες ρεκόρ ύψους 205,7 δισ. γιέν, το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Η Sanyo, η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής επαναφορτιζόμενων μπαταριών στον κόσμο, είπε σήμερα ότι οι ζημίες της το πρώτο εξάμηνο της χρήσης υποχώρησαν στα 3,6 δισ. γιέν, από 142,5 δισ. γιέν, πριν από ένα χρόνο.

Ο πρόεδρός της, Τοσιμάσα Ιουϊ, 43 ετών, εγγονός του ιδρυτή της Sanyo, σχεδιάζει να δαπανήσει επιπλέον 40 δισ. γιέν την τρέχουσα χρήση για την περικοπή 2.200 θέσεων εργασίας και για άλλες δαπάνες αναδιάρθρωσης. Οι μετοχές της Sanyo υποχώρησαν περίπου 50% από τη στιγμή που η Goldman Sachs Group Inc., η Sumitomo Mitsui Financial Group Inc. και η Daiwa Securities SMBC Co. έδωσαν εγγύηση 300 δισ. γιέν στην εταιρεία τον Ιανουάριο.

Η Sanyo και οι 300 θυγατρικές της απασχολούσαν έως τις 30 Ιουνίου 104.842 υπαλλήλους. Σήμερα η εταιρεία είπε ότι σχεδιάζει να μειώσει τον αριθμό των σκελών της σε 200, σε χρονικό διάστημα τριών ετών.

Την χρήση που λήγει τον Μάρτιο του 2008, η διοίκηση της Sanyo στοχεύει σε κέρδη 20 δισ. γιέν.

Για την τρέχουσα χρήση εκτιμά ότι τα λειτουργικά της κέρδη θα διαμορφωθούν στα 35 δισ. γιέν, χαμηλότερα της πρόβλεψης του Μαΐου για 65 δισ. γιέν. Πριν από ένα έτος η εταιρεία είχε λειτουργική ζημία 17,2 δισ. γιέν.

Οι πωλήσεις προβλέπεται να μειωθούν στα 2,2 τρισ. γιέν, χαμηλότερα της προηγούμενης πρόβλεψης για 2,4 τρισ. γιέν. Η Sanyo εκτιμούσε ότι οι πωλήσεις της θα διατηρηθούν αμετάβλητες, πριν από ένα χρόνο.

Οι μετοχές της Sanyo υποχώρησαν 1,6%, φθάνοντας στα 180 γιέν η μία κατά το τέλος της σημερινής συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο του Τόκυο. Τα πέντε τελευταία χρόνια υποχώρησαν 70% και είχαν τις χειρότερες επιδόσεις στον Nikkei 225, ο οποίος σημείωσε άνοδο 57% τη χρονική περίοδο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα