Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2006 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι μετοχές της Toyota Motor Corp. και της Samsung Electronics Co., μετά την αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής στην Ιαπωνία σε επίπεδα ρεκόρ και τη δήλωση του προέδρου της Federal Reserve των ΗΠΑ, Ben S. Bernanke, ότι η ανάπτυξη θα επιταχυνθεί το επόμενο έτος.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index σημείωνε άνοδο 1,3%, φθάνοντας στις 133,92 μονάδες στις 12:25 μ.μ. στο Τόκυο. Και οι 10 κλάδοι που τον αποτελούν σημείωναν κέρδη. Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 κέρδιζε 1%, φθάνοντας στις 16.013,59 μονάδες. Ανοδικά κινήθηκαν οι δείκτες και στις λοιπές αγορές της Ασίας, εκτός από τους δείκτες στην Ταϊβάν και τις Φιλιππίνες.

Ανοδικά κινήθηκαν χθες οι μετοχές στις ΗΠΑ, μετά τη δήλωση του Bernanke, ότι η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο θα αναπτυχθεί με πλήρη δυναμικότητα το 2007, σε συνδυασμό με την έκθεση που έδειξε ότι οι πωλήσεις παλαιών κατοικιών αυξήθηκαν τον Οκτώβριο για πρώτη φορά μέσα σε οκτώ μήνες. Οι ΗΠΑ, είναι η μεγαλύτερη εξαγωγική αγορά της Ασίας.

Η άνοδος 1,6% της βιομηχανικής παραγωγής στην Ιαπωνία, οδηγήθηκε από την παραγωγή αυτοκινήτων, ημιαγωγών και ηλεκτρονικών. Κατά μέσον όρο, 40 οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν ότι η βιομηχανική παραγωγή θα υποχωρούσε 0,4%. Η παραγωγή, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, αυξήθηκε 7,4%.

Το αργό πετρέλαιο σημείωσε άνοδο 1,1%, φθάνοντας στα 61,18 δολ. το βαρέλι χθες στη Ν. Υόρκη και στα υψηλότερα επίπεδα από τις 9 Νοεμβρίου. Προσφάτως, διαπραγματεύθηκε στα 61,17 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα