Προσωρινή κράτηση στελέχους της Credit Suisse και Ρουμάνων αξιωματούχων

Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2006 13:41

ΣΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ κράτηση ετέθη στέλεχος της Credit Suisse Group, δύο κυβερνητικοί Ρουμάνοι αξιωματούχοι και ένας Βούλγαρος πολίτης, καθώς οι ρουμανικές αρχές διεξάγουν έρευνα σχετικά με την παράνομη πώληση κρατικών περιουσιακών στοιχείων.

Ο Vadim Benyatov, διευθύνων σύμβουλος της Credit Suisse για την Κεντρική και την Ανατολική Ευρώπη, συνελήφθη χθες. Θα κρατηθεί για 20 ημέρες μαζί με άλλους τρεις κατηγορουμένους μετά από δικαστική απόφαση που εξεδόθη αργά χθες βράδυ στο Βουκουρέστι, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της πολιτικής αγωγής, Robert Cazanciuc.

«Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα των δημοσίων κατηγόρων να τους θέσει σε περιορισμό για 20 ημέρες», είπε ο Cazanciuc, μιλώντας αργά χθες από τηλεφώνου.

Οι δημόσιοι κατήγοροι είπαν την προηγούμενη εβδομάδα ότι ερευνούν τον Benyatov και άλλους επτά άνδρες για οικονομική κατασκοπεία που σχετίζεται με την πώληση κρατικών περιουσιακών στοιχείων. Η Credit Suisse, η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας, ήταν σύμβουλος της πώλησης εταιρειών αερίου και πετρελαίου το 2004, και φέτος εργάστηκε στην πώληση του λοιπού κρατικού μεριδίου σε εταιρεία τηλεπικοινωνιών.

Η έρευνα, η πρώτη στην οποία εμπλέκονται διεθνείς τραπεζίτες στη Ρουμανία, από το 1990, όταν έπεσε ο κομμουνισμός, σημειώνεται καθώς η χώρα προετοιμάζεται να εισέλθει στην Ευρωπαϊκή Ενωση την 1η Ιανουαρίου. Η Ε.Ε. έχει πει επανειλημμένως στη Ρουμανία να πατάξει τη διαφθορά και να εξασφαλίσει ότι θα σεβαστεί τους κανόνες του ανταγωνισμού.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα