Wolverhampton: Υψηλότερα κέρδη, επιστρέφει κεφάλαια στους μετόχους

Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου 2006 13:14

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ αύξηση σε ποσοστό της τάξης του 87%, σημείωσαν τα ετήσια κέρδη της Wolverhampton & Dudley Breweries Plc, ιδιοκτήτριας περίπου 2.400 παμπ στη Βρετανία, λέγοντας ότι θα επιστρέψει μετρητά στου επενδυτές, θα κάνει σπλιτ μετοχών και θα αλλάξει την επωνυμία της σε Marston's Plc.

Τα καθαρά κέρδη αναρριχήθηκαν στα 73,3 εκατ. λίρες στερλίνες (145 εκατ. δολ.) ή 94,1 πένες ανά μετοχή τους 12 μήνες που έληξαν στις 30 Σεπτεμβρίου από 39,1 εκατ. λίρες ή 51,2 πένες ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, όταν τα κέρδη της μειώθηκαν από το κόστος της αναχρηματοδότησης του χρέους. Τα κέρδη ανά μετοχή – εκτόως των εκτάκτων στοιχείων – αυξήθηκαν 14%, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας.

Το παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου και η ζέστη το καλοκαίρι, αύξησαν τις πωλήσεις ποτών από τον Ιούνιο στην αλυσίδα πάμπ της

Wolverhampton, όπως την Pitcher & Piano. Οι θερμοκρασίες αναρριχήθηκαν έως τους 37 βαθμούς Κελσίου τον Ιούλιο, βοηθώντας στην αύξηση των πωλήσεων μπύρας που παράγει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης της Jennings Sneck Lifter και της Mansfield Dark Smooth Ale.

Οι πωλήσεις στα παμπ που διαχειρίζεται η εταιρεία και λειτουργούν τουλάχιστον ένα έτος, αναρριχήθηκαν 9,1% τις οκτώ εβδομάδες μετά το τέλος του έτους, σημειώνοντας άνοδο πλέον του 3,7% το δεύτερο εξάμηνο του προηγούμενου έτους. Τα ετήσια έσοδα σημείωσαν άνοδο 7,1%, φθάνοντας στα 595,5 εκατ. λίρες στερλίνες.

Οι μετοχές της Wolverhampton, σημείωσαν άνοδο 72 πένες, ποσοστό 4,6%, φθάνοντας στις 1.653 πένες η μία στο Λονδίνο και διαπραγματεύθηκαν 3,5% υψηλότερα, στις 1.636 πένες, στις 10:45 π.μ., τοπική ώρα. Η εταιρεία δεν σχολιάζει τις φήμες της αγοράς, δήλωσε σήμερα ο οικονομικός της διευθυντής, Paul Inglett, σε συνέντευξη.

Οι ανακαινίσεις των παμπ προσήλκυσαν νέους πελάτες την τρέχουσα χρήση, σύμφωνα με τον Inglett, ο οποίος συμπλήρωσε: «Η αύξηση των πωλήσεων είναι αποτέλεσμα της απόκτησης μεριδίου αγοράς και του όγκου, παρά της αύξησης των τιμών πώλησης».

Η εταιρεία, της οποίας οι μετοχές έχουν σημειώσει υπερτριπλάσια άνοδο από τα τέλη του 2000, σχεδιάζει να επιστρέψει περίπου 100 εκατ. λίρες στους επενδυτές και να κάνει σπλιτ των μετοχών της, τέσσερις μετοχές για κάθε μία. Η ζυθοποιΐα, της οποίας η χρηματιστηριακή αξία είναι 1,26 δισ. λίρες στερλίνες, είπε ότι ενδέχεται να δαπανήσει λιγότερα για την αγορά ιδίων μετοχών, εάν κάνει εξαγορές.

Το υπό σχεδιασμό νέο όνομα της εταιρείας, αντικατοπτρίζει την εξαγορά της Marston, Thompson & Evershed Plc, της παραγωγού σημάτων μπύρας, όπως της Old Empire, το 1999. Οι επενδυτές θα ψηφίσουν για την αλλαγή της επωνυμίας κατά την προγραμματισμένη ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της στις 8 Ιανουαρίου.

Υπό τη διοίκηση του Ralph Findlay, που κατέχει τη θέση του ανώτατου εκτελεστικού της διευθυντή, περίπου έξι χρόνια, η Wolverhampton αγόρασε ανταγωνίστριες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Jennings Brothers Plc και αύξησε τα γεύματα στα μενού των μπαρ, για να προσελκύσει τους πελάτες. Περίπου το 31% των εσόδων στα παμπ που διαχειρίζεται η εταιρεία, προέρχεται από τα φαγητό.

Η Wolverhampton αύξησε το μέρισμα του δεύτερου εξαμήνου, στις 28,23 πένες ανά μετοχή, με αποτέλεσμα το ετήσιο μέρισμα να ανέρχεται σε 42,75 πένες ανά μετοχή.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα