Μείωση 33% στις προμήθειες συναλλαγών του Χ.Α.

Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου 2006 13:03
UPD:13:49

Σειρά μεταβολών στην εφαρμοζόμενη τιμολογιακή πολιτική αποφάσισε σήμερα το διοικητικό συμβούλιο της ΕΧΑΕ.

Οι μεταβολές αυτές καταλήγουν συμπερασματικά σε μείωση για τους επενδυτές κατά 33% στις προμήθειες επί των χρηματιστηριακών συναλλαγών.

Ειδικότερα, οι μειώσεις, που συνεπάγονται όφελος για τους επενδυτές €14,4 εκ., σε ετήσια βάση, θα τεθούν σε εφαρμογή την 1η Ιανουαρίου 2007 και συνοψίζονται ως εξής:

Η προμήθεια επί των συναλλαγών μειώνεται από 0,020% που ισχύει μέχρι σήμερα, σε 0,015%.

Καταργείται η επιπλέον προμήθεια του 0,005% επί των συναλλαγών ODL που ισχύει.

Η προμήθεια συναλλαγών σε όλα τα πακέτα θα μειωθεί κατά 50% (από 0,020% σε 0,010%).

Καταργείται η χρέωση για τις πρώτες 300 εντολές που εισάγονται καθημερινώς στο σύστημα συναλλαγών (Ο.Α.Σ.Η.Σ) από κάθε μέλος.

Για τη χρήση συστημάτων και υποδομών του Ομίλου επιβάλλονται χρεώσεις:

Για το άνοιγμα νέου λογαριασμού θα υπάρχει εφάπαξ χρέωση €10.

Εισάγεται ετήσια προμήθεια διατήρησης ανά λογαριασμό, ύψους €3 προσαυξανόμενη βάσει της συνολικής αξίας του χαρτοφυλακίου. Επισημαίνεται ότι δεν θα υπάρχει καμία χρέωση για χαρτοφυλάκια αξίας μικρότερης των €3.000. Ο αριθμός των επενδυτών που δεν θα επιβαρυνθεί ανέρχεται περίπου σε 685.000.

Δηλώσεις Σπύρου Καπράλου

Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τη σημερινή απόφαση για μείωση 33% στις προμήθειες συναλλαγών, ο Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κ. Σπύρος Καπράλος δήλωσε: «Αισθάνομαι ικανοποιημένος, για τη σημερινή ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της ΕΧΑΕ. Σε μια περίοδο εντεινόμενου ανταγωνισμού, στο διεθνή Χρηματιστηριακό χώρο, το Ελληνικό Χρηματιστήριο πρέπει να προχωρήσει στα απαραίτητα βήματα, ώστε να παραμείνει ασφαλές ανταγωνιστικό και αξιόπιστο. Οι μειώσεις που θα δοθούν πίσω στην αγορά, προσεγγίζουν τα €14,4 εκατ., και γίνονται σίγουρα επ’ ωφελεία του τελικού επενδυτή. Ευελπιστούμε ότι και το Ελληνικό κράτος, θα μειώσει από τη μεριά του το φόρο επί των συναλλαγών, ώστε να γίνει το σύνολο της αγοράς μας πιο ανταγωνιστικό.»



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΧΑΕ
  • ΓΔ



Σχολιασμένα