«Η κοινή πλατφόρμα προπομπός ενοποίησης των οικονομιών Ελλάδας και Κύπρου»

Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου 2006 13:21

H Κοινή Πλατφόρμα Χ.Α. - ΧΑΚ «δεν συνδέει απλά τα δύο Χρηματιστήρια και τις εισηγμένες εταιρείες και τους επενδυτές των δύο χωρών, αλλά αποτελεί τον προπομπό της ενοποίησης των δύο οικονομιών», που αναμένεται να εδραιωθεί με την υιοθέτηση του Ευρώ στην Κύπρο την 1η Ιανουαρίου 2008.

Τα παραπάνω δήλωσε σήμερα ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής του Συγκροτήματος Τράπεζας Κύπρου κ. Ανδρέας Ηλιάδης, κατά τη διάρκεια της ημερίδας «Κοινή Πλατφόρμα και Κυπριακές Εταιρείες» που διοργανώνει η Τράπεζα Κύπρου στη Λευκωσία στις 1 και 2 Δεκεμβρίου 2006.

Στην ημερίδα υψηλόβαθμα στελέχη 14 κυπριακών εισηγμένων εταιρειών, που περιλαμβάνονται στην Κύρια Αγορά και στο δείκτη FTSE20 του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου παρουσιάζουν τις εταιρείες τους στους εκπροσώπους των μελών της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών Ελλάδας και Κύπρου μετά από πρόσκληση της Τράπεζας Κύπρου, της μοναδικής κυπριακής εταιρείας που είναι εισηγμένη στα δύο Χρηματιστήρια Αθηνών και Κύπρου.

Στόχος της ημερίδας, επεσήμανε στην ομιλία του ο κ. Ηλιάδης, είναι να αναδείξει την Κύπρο «ως μια σημαντική επενδυτική επιλογή ελλαδικών και ξένων επενδυτών», η οποία μέχρι σήμερα «διέπρεψε ως το οικονομικό κέντρο της ανατολικής Μεσογείου», αλλά η ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η υιοθέτηση του Ευρώ δημιουργεί νέες ευκαιρίες και προοπτικές.

Κατά την έναρξη της ημερίδας χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου κ. ¶κης Κλεάνθους, ο Αντιπρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Σωκράτης Λαζαρίδης, οι Αντιπρόεδροι της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Ελλάδος και Κύπρου κ.κ. Γιάγκος Χαραλάμπους και ¶κης Χατζηπιερής, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών Ελλάδος κ. Διονύσης Λιναράς και ο Πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου ΕΠΕΥ κ. Χριστόδουλος Έλληνας.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα