Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 04 Δεκεμβρίου 2006 07:01

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές, περιορίζοντας το ράλι των τριών ημερών, μετά από έκθεση η οποία έδειξε ότι η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε απροσδόκητα στις ΗΠΑ, σε συνδυασμό με την υποχώρηση του δολαρίου έναντι των περιφερειακών νομισμάτων. Οι μετοχές της Toyota Motor Corp. και της LG.Philips LCD Co., σημείωναν απώλειες.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index υποχώρησε 0,3%, φθάνοντας στις 136,23 μονάδες στις 12:41 μ.μ. στο Τόκυο, αναχαιτίζοντας την άνοδο 3,4% τριών ημερών.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei, υποχώρησε 0,1%. Πτωτικά κινήθηκαν και οι λοιποί δείκτες στις ανοιχτές αγορές της περιφέρειας εκτός από τους δείκτες στην Κίνα, την Ταϊβάν και το Χονγκ Κονγκ.

Ανοδικά κινήθηκαν οι κινεζικές μετοχές για τέταρτη ημέρα. Οι μετοχές της Baoshan Iron & Steel Co. οδηγούσαν την άνοδο μεταξύ των πιο αξιόλογων εταιρειών της χώρας, εν μέσω των προσδοκιών για αύξηση των θεσμικών επενδύσεων.

Ο δείκτης Standard & Poor's 500 υποχώρησε 0,3% την 1η Δεκεμβρίου μετά την έκθεση για τη βιομηχανία που αύξησε τις ανησυχίες ότι η οικονομία των ΗΠΑ οδεύει να υποχωρήσει.

Ο δείκτης του Institute for Supply Management, υποχώρησε κάτω από το 50 τον περασμένο μήνα, για πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 2003, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση την 1η Δεκεμβρίου.

Ο δείκτης των 10 ασιατικών νομισμάτων που καταρτίζει η JPMorgan Chase Bank, έχει σημειώσει φέτος άνοδο 6%, αγγίζοντας σήμερα τα υψηλότερα επίπεδα από το 1997. Το γιέν, που δεν περιλαμβάνεται στον δείκτη, διαπραγματεύθηκε στα υψηλότερα επίπεδα έναντι του δολαρίου από τον Αύγουστο.

Ισχυρότερο γιέν μειώνει την αξία των ιαπωνικών εξαγωγών που γίνονται σε δολάρια και καθιστά τα αγαθά λιγότερο ανταγωνιστικά στο εξωτερικό.

Το ουόν της Ν. Κορέας σημείωσε άνοδο 0,1% φθάνοντας στα 927,60 έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ στις 11 π.μ., σύμφωνα με την Seoul Money Brokerage Services Ltd. Νωρίτερα, σημείωσε άνοδο έως 0,2%, φθάνοντας στα 926,60, τα υψηλότερα επίπεδα από το 1997.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα