Kοντά στα υψηλότερα δύο μηνών το αργό

Καθώς φαίνεται ότι ο ΟΠΕΚ θα μειώσει την παραγωγή του και δεύτερη φορά
Δευτέρα, 04 Δεκεμβρίου 2006 07:02

ΕΛΑΦΡΑ διαφοροποίηση, κοντά στα υψηλότερα επίπεδα δύο μηνών, σημείωσε το αργό πετρέλαιο στη Ν. Υόρκη, μετά την αναρρίχησή του κατά 7,1%, την εβδομάδα που πέρασε, καθώς φάνηκε ότι ο ΟΠΕΚ θα μειώσει την παραγωγή του για δεύτερη φορά σε δύο μήνες, τη στιγμή που ο ψυχρός καιρός αυξάνει τη ζήτηση στις ΗΠΑ.

Ο ΟΠΕΚ θα σκεφθεί νέα μείωση της παραγωγής για δεύτερη φορά κατά τη σύσκεψή του στη Νιγηρία στις 14 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με αξιωματούχους του Ιράν και της Βενεζουέλας χθες. Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, που αύξησε τον κρατικό έλεγχο στην βιομηχανία πετρελαιοειδών, κέρδισε άλλη μία θητεία έξι ετώ ως πρόεδρος της δεύτερης μεγαλύτερης χώρας προμήθειας πετρελαίου των ΗΠΑ.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Ιανουαρίου, διαπραγματεύθηκε στα 63,36 δολ., 7 σεντς χαμηλότερα, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στη Ν. Υόρκη, στις 12:05 μ.μ. στη Σιγκαπούρη. Νωρίτερα, τα συμβόλαια σημείωναν άνοδο έως 39 σεντς, φθάνοντας στα 63,82 δολ. το βαρέλι.

Τα συμβόλαια του πετρελαίου σημείωσαν άνοδο για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα την εβδομάδα που πέρασε καθώς ψυχρό μέτωπο διέσχισε τις ΗΠΑ, σε συνδυασμό με έκθεση που έδειξε ότι οι προμήθειες διϋλισμένων προϊόντων της χώρας, συμπεριλαμβανομένου του πετρελαίου θέρμανσης και του ντήζελ, μειώθηκαν για όγδοη εβδομάδα.

Τα συμβόλαια του Ιανουαρίου, σημείωσαν άνοδο 30 σεντς, ποσοστό 0,3%, φθάνοντας στα 63,43 δολ. το βαρέλι την 1η Δεκεμβρίου, και στα υψηλότερα επίπεδα κλεισίματος από τις 18 Σεπτεμβρίου, μετά τη δήλωση του υπουργού Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας, Αλί αλ-Ναΐμι στη 1/12 ότι τα αποθέματα πρέπει να μειωθούν κατά 100 εκατ. βαρέλια.

Στο Λονδίνο το μπρεντ διαπραγματεύθηκε στα 64,64 δολ. το βαρέλι, 2 σεντς υψηλότερα στις 11:22 π.μ., ώρα Σιγκαπούρης κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο ICE Futures.

O Τσάβες, απέσπασε το 61% των ψήφων στις προεδρικές εκλογές της Βενεζουέλας, έναντι 38% του αντιπάλου του, Μανουέλ Ροζάλες, με καταμετρημένο το 78% των ψήφων από το Εκλογικό Συμβούλιο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα