Πτωτικές τάσεις στη Σοφοκλέους

Πιέσεις στον ΟΤΕ
Δευτέρα, 04 Δεκεμβρίου 2006 11:08

Απώλειες καταγράφει κατά την πρώτη ώρα της συνεδρίασης ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης παρά το θετικό κλίμα που επικρατεί στις διεθνείς αγορές.

Ισχυρές πιέσεις δέχεται ο τίτλος του ΟΤΕ λόγω κατοχύρωσης κερδών. Σημειώνεται ότι από τις 3 Νοεμβρίου η μετοχή του Οργανισμού έχει ενισχυθεί συνολικά κατά 7,7%.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης στο «Βήμα της Κυριακής, η κυβέρνηση προτίθεται να πωλήσει ποσοστό 20% του τηλεπικοινωνιακού οργανισμού σε στρατηγικό επενδυτή το 2007.

«Πρόθεση μας είναι να εξασφαλίσουμε μια ισχυρή στρατηγική συμμαχία για τον ΟΤΕ. Διαθέτουμε το 20% των μετοχών και δικαιώματα επί της διοίκησης, αλλά το ελληνικό Δημόσιο θα διατηρήσει το management στον οργανισμό», είπε ο υπουργός.

Αυτή την ώρα (11:05) o γενικός δείκτης του Χ.Α. υποχωρεί κατά 0,31%, στις 4.228,66 μονάδες, με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 25,12 εκατομμύρια ευρώ.

Πτώση σημειώνει και η πλειονότητα των μετοχών. Αναλυτικά, 52 μετοχές ενισχύονται, 83 καταγράφουν απώλειες και 47 παραμένουν σταθερές.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα