ΕΒΕΑ: Μνημόνια συνεργασίας με επιμελητήρια Ντουμπάι και Ομάν

Δευτέρα, 04 Δεκεμβρίου 2006 16:31

Νέους ορίζοντες για τη συνεργασία μεταξύ των επιχειρήσεων της Ελλάδας, του Ομάν και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ανοίγει η υπογραφή των δύο Μνημονίων Συνεργασίας και Συναντίληψης -στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης στην περιοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας την περασμένη εβδομάδα- μεταξύ του Προέδρου του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνου Μίχαλου και του Προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου του Ντουμπάι Obaid Humaid Al Tayer, καθώς και του Προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου του Ομάν Salim bin Al Ghattami.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ τόνισε μεταξύ άλλων: «Αυτό είναι το πρώτο Μνημόνιο που υπεγράφη μεταξύ της Ελλάδας και του Ομάν σε επιχειρηματικό επίπεδο. Αυτή είναι η τυπική πλευρά της επένδυσης αλλά ενδιαφερόμαστε κυρίως για την πρακτική πλευρά, που θα εξασφαλίσει πραγματικές επιχειρηματικές συμφωνίες».

Ο κ. Μίχαλος υπογράμμισε τη σημασία της ενδυνάμωσης των οικονομικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών, με στόχο να ενισχυθεί το ύψος των συναλλαγών μέσω της αύξησης του αριθμού των ελληνικών επιχειρήσεων στο Ντουμπάι, την αύξηση των αμοιβαίων εμπορικών αποστολών, και τη συμμετοχή σε αμοιβαίες εμπορικές εκθέσεις.

AΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα