Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 05 Δεκεμβρίου 2006 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ και στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα πλέον των έξι εβδομάδων κινούνται οι ασιατικές μετοχές μετά την υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου, που περιόρισε τις ανησυχίες ότι το υψηλότερο κόστος ενεργείας θα μειώσει τις δαπάνες των καταναλωτών. Οι μετοχές της Samsung Electronics Inc. και της Taiwan Semiconductor Manufacturing Co., οδηγούσαν την άνοδο.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia Pacific Index κέρδιζε 0,3%, φθάνοντας στις 136,86 μονάδες στις 12:58 μ.μ. στο Τόκυο, οδεύοντας να κλείσει στα υψηλότερα επίπεδα από τις 17 Μαΐου. Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε άνοδο επίσης 0,3%. Οι μετοχές της Fast Retailing Co. αναρριχήθηκαν στα ύψη μετά την ανακοίνωση της αύξησης των πωλήσεων στα καταστήματά της.

Οι μετοχές της Inpex Holdings Inc. οδήγησαν χαμηλότερα τις μετοχές του κλάδου της ενεργείας, μαζί με τις τιμές του πετρελαίου. Πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές της KT&G Corp., καθώς εικάζεται ότι ο επενδυτής Carl Icahn μειώνει τη συμμετοχή του στην εταιρεία. Ολες οι ανοιχτές αγορές στην Ασία κινήθηκαν ανοδικά. Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές στην Ταϊλάνδη, λόγω εθνικής εορτής.

Η πτώση του πετρελαίου χθες, ώθησε ανοδικά τον Standard & Poor's 500 Index και στα υψηλότερα επίπεδα έξι των. Το αργό πετρέλαιο έκλεισε χθες 1,6% χαμηλότερα στη Ν. Υόρκη και στα 62,44 δολ. το βαρέλι, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες από τις 16 Νοεμβρίου. Το πετρέλαιο αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα δύο μηνών, την εβδομάδα που πέρασε, καθώς οι μετεωρολόγοι προέβλεπαν επιδείνωση του καιρού στις ΗΠΑ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα