Ν. Κορέα: Χαμηλότερη, στο 4,4%, η οικονομική ανάπτυξη το 2007

Τρίτη, 05 Δεκεμβρίου 2006 08:15

ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ της οικονομικής ανάπτυξης της Ν. Κορέας, προβλέπει το επόμενο έτος η Κεντρική Τράπεζα της χώρας, καθώς μειώνεται η ζήτηση στις μεγαλύτερες ξένες αγορές της και οι δαπάνες των καταναλωτών περιορίζονται στο εσωτερικό της χώρας.

Η τρίτη σε μέγεθος οικονομία της Ασίας, θα αναπτυχθεί με ρυθμό 4,4% το 2007, χαμηλότερα από το 5% φέτος, σύμφωνα με την εξαμηνιαία έκθεση της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στη Σεούλ. «Ο πληθωρισμός δεν θα αποτελέσει μεγάλο πρόβλημα, εκτός και εάν οι τιμές του πετρελαίου σημειώσουν άνοδο», επισημαίνεται στην έκθεση.

Η μείωση των καταναλωτικών δαπανών στις ΗΠΑ, τη δεύτερη μεγαλύτερη ξένη αγορά της Ν. Κορέας, σε συνδυασμό με την άνοδο του ουόν, στα υψηλότερα επίπεδα εννέα ετών έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ, απειλεί τη ζήτηση των τσιπ της χώρας, των κινητών τηλεφώνων και των αυτοκινήτων.

Το ουόν σημείωσε άνοδο 0,1%, φθάνοντας στα 926,80 έναντι του δολαρίου στις 12:05 μ.μ. στη Σεούλ. Νωρίτερα, αναρριχήθηκε στα 926,40 και στα υψηλότερα επίπεδα από το 1997. Η απόδοση των κρατικών ομολόγων πενταετούς διάρκειας σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση στο 4,85%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα