Επισκόπηση oικονομικού Τύπου

Τρίτη, 05 Δεκεμβρίου 2006 08:10

* ΕΞΠΡΕΣ: «¶ξονας» Ελλάδας - Ιταλίας με 1 δισ. στο φυσικό αέριο. Ταχεία προώθηση του αγωγού και έναρξη κατασκευής το 2008, συμφώνησαν Καραμανλής-Πρόντι».

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Έμφραγμα στις μεταφορές. Χάος στα λιμάνια και το αεροδρόμιο. Ελλείψεις αγαθών και κερδοσκοπικά παιχνίδια με ανατιμήσεις στην αγορά».

* ΚΕΡΔΟΣ: «Θρίλερ στη Romtelecom. Η ρουμανική κυβέρνηση απέλυσε τον σύμβουλο ιδιωτικοποίησης».

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Κλειδώνει» το έλλειμμα με αύξηση δημοσίων εσόδων. Υπερκαλύφθηκε στο ενδεκάμηνο ο στόχος του Προϋπολογισμού».

Φυσικό αέριο

Η ΕΞΠΡΕΣ γράφει ότι «η δημιουργία ελληνο-ιταλικού άξονα στα Βαλκάνια, με «αιχμή» την ενέργεια, που σηματοδοτεί η απόφαση των κυβερνήσεων των δύο χωρών για την ταχεία προώθηση του αγωγού φυσικού αερίου, αλλά και ο διπλασιασμός της δυναμικότητας διασύνδεσης των ηλεκτρικών δικτύων των δύο χωρών, επισφραγίστηκαν κατά τη χθεσινή συνάντηση των πρωθυπουργών Κώστα Καραμανλή και Ρομάνο Πρόντι».

Βιομηχανική κατασκοπεία

ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ υποστηρίζει ότι «την παραίτησή της, από σύμβουλος της ρουμανικής κυβέρνησης στην ιδιωτικοποίηση της Romtelecom, ζήτησε από την Credit Suisse ο υπουργός Επικοινωνιών της χώρας κ. Ζλοτ Νάγκι. Το αίτημα διαβιβάστηκε στην ελβετική τράπεζα μετά τη σύλληψη στελέχους της, επιφορτισμένου με τη διαδικασία της ιδιωτικοίησης της Romtelecom, με την κατηγορία της βιομηχανικής κατασκοπείας».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα