Ελάχιστες μεταβολές στην Ευρώπη

Πιέσεις από μετοχές του τομέα τεχνολογίας δέχθηκε η Wall Street
Πέμπτη, 07 Δεκεμβρίου 2006 00:01

ΜΕΙΚΤΕΣ τάσεις επικράτησαν στην Ευρώπη με τον τραπεζικό κλάδο να καταγράφει κέρδη μετά τις προβλέψεις της Royal Bank of Scotland για αύξηση κερδών και τις υψηλότερες του αναμενόμενου επιδόσεις της AngloIrishBank ενώ πιέσεις δέχθηκε η Wall Street από μετοχές του τομέα τεχνολογίας.

Ελάχιστες μεταβολές σημείωσαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς τα κέρδη του τραπεζικού τομέα αντισταθμίσθηκαν από την εξασθένηση των μετοχών λιανικής και τεχνολογίας συμμετέχοντας στο κλίμα και η Wall Strret με πρωταγωνιστή το NasdaQ.

Με τις αγορές να αναμένουν τον ερχομό του Νέου Ετους, οι επενδυτές διαμορφώνουν τις προβλέψεις τους για το 2007 με τους περισσότερους να αναμένουν παρόμοιες συνθήκες για τις αγορές με μια αναμενόμενη επιβράδυνση να αντισταθμίζεται από τη βελτίωση της ανάπτυξης οπουδήποτε αλλού.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε στις 6.090,30 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη 0,06%, στο Παρίσι ο CAC στις 5.350,62 μονάδες, με απώλειες 0,17% και στη Φρανκφούρτη ο DAX στις 6.369,51 μονάδες, υποχωρώντας κατά 0,5%.

Με αρνητικό πρόσημο έκλεισαν εννέα από τα 18 χρηματιστήρια της Δυτικής Ευρώπης. Αμετάβλητος παρέμεινε ο Stoxx 600, o οποίος έχει υποχωρήσει 2% αφότου άγγιξε στις 16 Νοεμβρίου το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2001 λόγω των φόβων ότι η πτώση του δολαρίου σηματοδοτεί ύφεση στην αμερικανική οικονομία, τον μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο της Ευρώπης.

Κέρδη κατέγραψε η Royal Bank of Scotland, η οποία προέβλεψε υψηλότερα κέρδη για το 2006 ενώ ανοδικά κινήθηκε και η Anglo Irish Bank, η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ιρλανδίας, μετά την ανακοίνωσή για αύξηση κερδών 38%.

Αρνητικές επιδόσεις είχαν η Tesco, η J Sainsbury και η Kingfisher λόγω προσδοκιών για επιβράδυνση των πωλήσεων πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Υποχώρηση κατέγραψαν και οι τίτλοι της Telecom Italia μετά την υποβάθμιση της σύστασης της ABN Amro Holding για τις μετοχές της εταιρείας από «hold» σε «sell»

Στο υψηλότερο του μήνα τερμάτισε το δείκτης Nikkei κλείνοντας με κέρδη 0,65% στις 16.371,28 μονάδες.

ΝΑΝΣΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα