Aπώλειες σημειώνει ο χρυσός στην Ασία

Καθώς τα γραφικά του καταδεικνύουν περαιτέρω πτώση
Πέμπτη, 07 Δεκεμβρίου 2006 07:06

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκε ο χρυσός στην Ασία μετά την πώλησή του από διαπραγματευτές, που χρησιμοποιούν γραφικά για να προβλέψουν την πορεία των τιμών του και τα οποία κατέδειξαν ότι το πολύτιμο μέταλλο θα κινηθεί χαμηλότερα, μετά τις μεγαλύτερες απώλειες που σημείωσε σε έξι εβδομάδες, χθες στη Ν. Υόρκη.

Οι ράβδοι χρυσού έχουν σημειώσει φέτος άνοδο 21%, ενώ το δολάριο υποχώρησε 12,4% έναντι του ευρώ. Για τις δύο τελευταίες ημέρες, καθώς το δολάριο αναχαίτισε την πτώση του έναντι του ευρώ, η ελκυστικότητα του πολύτιμου μετάλλου ως εναλλακτική επένδυση, περιορίστηκε. Η αποτυχία του χρυσού να στηριχθεί στα 635 δολ., όπου πολλές εντολές αγοράς γίνονται, ώθησε σε περισσότερες πωλήσεις συμβολαίων χρυσού.

Ο χρυσός για άμεση παράδοση υποχώρησε έως 3,20 δολ., ποσοστό 0,5%, φθάνοντας στα 627,75 δολ. η ουγγιά και διαπραγματεύθηκε στα 627,95 δολ. στις 10:32 π.μ., ώρα Σιγκαπούρης. Χθες, ο χρυσός σημείωσε απώλειες 1,9%.

Τα συμβόλαια του χρυσού για παράδοση Φεβρουαρίου, υποχώρησαν 3,60 δολ., ποσοστό 0,6%, φθάνοντας στα 632,30 δολ. η ουγγιά στις 10:38 π.μ., ώρα Σιγκαπούρης στο Comex, του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex). Οι τιμές του υποχώρησαν χθες 1,9%, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες ημερήσιες ποσοστιαίες απώλειες από τις 23 Οκτωβρίου.

Χθες επίσημη έκθεση για την απασχόληση στις ΗΠΑ έδειξε ότι οι εταιρείες αύξησαν το προσωπικό τους κατά 158.000 ανθρώπους τον Νοέμβριο, τα μέγιστα από τον Ιούνιο, με αποτέλεσμα την αναζωογόνηση της αίσθησης στην αγορά για την πορεία του δολαρίου, που όπως εκτιμούν οι αναλυτές θα βλάψει την άνοδο του χρυσού.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • XAUUSDFIX



Σχολιασμένα