Επισκόπηση oικονομικού Τύπου

Πέμπτη, 07 Δεκεμβρίου 2006 08:39

* ΕΞΠΡΕΣ: «Δεμένο» στα λιμάνια το 72% των κοντέινερ. Εγκλωβισμένες επιχειρήσεις και οικονομία προσδοκούν τερματισμό του αδιεξόδου».

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Σε ξένους μετοχές 70 δισ. Κατέχουν πλέον το 45,4% της αγοράς. Υποχωρεί η συμμετοχή Ελλήνων θεσμικών και επενδυτών στη Σοφοκλέους».

* ΚΕΡΔΟΣ: «Οδηγία Μακ Γκρίβι για τον ΟΤΕ. Ο Επίτροπος προδιαγράφει το πλαίσιο αποκρατικοποίησης του Οργανισμού».

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Εξαγγελίες στη Βουλή για νέο φορολογικό «πακέτο». Η υπεραξία μη εισηγμένων εταιρειών θα φορολογείται ως εισόδημα».

Σοφοκλέους

Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ υποστηρίζει ότι «μετοχές αξίας 70 δισ. ευρώ κατείχαν οι ξένοι επενδυτές στη Σοφοκλέους στις 30 Νοεμβρίου. Τα διεθνή χαρτοφυλάκια ελέγχουν το 45,4% της συνολικής κεφαλαιοποίησης της αγοράς, το 51,47% του δείκτη FTSE 20, το 42,67% του MID 40 και το 16,97% του Small Cap. Στο 11μηνο οι συναλλαγές στο ΧΑ εμφανίζουν αύξηση 65%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο».

Φορολογία

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ γράφει ότι «αυξάνεται η φορολογική επιβάρυνση για υπεραξίες μη εισηγμένων εταιρειών. Όπως ανακοίνωσε χθες ο ΥΠΟΙΟ Γ. Αλογοσκούφης, από 1-1-2007 οι υπεραξίες αυτές θα φορολογούνται με την κλίμακα φόρου εισοδήματος (συντελεστές 29-40%), αντί αυτοτελούς φορολόγησης με 5% που ισχύει. Ανακοίνωσε ακόμα σταδιακή κατάργηση του τέλους χαρτοσήμου ασφαλιστικών εργασιών, ενώ στο μέλλον είπε θα καταργηθεί ο ΚΒΣ με την ανάπτυξη της πληροφορικής».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα