Χ.Α.: Σχόλια αναλυτών

Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2006 09:47
UPD:10:00

Sarros Securities: «Η ελληνική αγορά την Παρασκευή κινήθηκε πτωτικά επηρεασμένη από την αρνητική εικόνα που παρουσιάζουν οι τραπεζικοί τίτλοι. Ο καθαρός όγκος συναλλαγών διατηρήθηκε σε επίπεδα υψηλότερα των 300 εκατ. ευρώ. Η πορεία των ελληνικών μετοχών αν και το τελευταίο διάστημα, σε σχέση με τις διεθνείς αγορές διατηρεί αρνητική συσχέτιση, πιστεύουμε πως θα κινηθεί σταθεροποιητικά».

Fortius Finance: «Η διάσπαση της στήριξης των 6.050 μονάδων από τον Τραπεζικό Δείκτη αυξάνει τις πιθανότητες περαιτέρω υποχώρησής του, με ότι αυτό συνεπάγεται, καθώς σε περίπτωση που δεν ανακάμψει μέσα στις επόμενες συνεδριάσεις, τότε θα οδηγηθεί προς τη στήριξη των 5,750 μονάδων.

»Μπορεί τα κέρδη της Wall Street να αυξάνουν τις πιθανότητες ανοδικής κίνησης για το ΓΔ στο ξεκίνημα της συνεδρίασης, αλλά η πορεία του θα εξαρτηθεί ουσιαστικά από την απορρόφηση ή μη της προσφοράς στις δεικτοβαρείς μετοχές. Ζητούμενο από τεχνικής απόψεως η διακράτηση της στήριξης των 4.200 μονάδων».

Euroxx: «Με απώλειες 0,44% έκλεισε την Παρασκευή ο Γενικός Δείκτης τιμών της Σοφοκλέους, ενώ ξεχώρισε ο FTASE-40 που κατάφερε να καταγράψει οριακά κέρδη της τάξεως του 0,14%. Η αξία συναλλαγών ανήλθε στα 440 εκ €… Στις διεθνείς αγορές επικράτησε καλό κλίμα για το σύνολο των κυριοτέρων χρηματιστηριακών δεικτών. Για σήμερα εκτιμάται ότι η χρονοσειρά τιμών του Χ.Α. θα κινηθεί σταθεροποιητικά στα τρέχοντα επίπεδα τιμών με αυξημένες πιθανότητες για μια ήπια διόρθωση τιμών».

Aspis Securities: «Τα στοιχεία για τις νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ ήταν καλύτερα του αναμενόμενου με αποτέλεσμα οι αμερικανικοί δείκτες να κινηθούν ανοδικά την Παρασκευή. Με θετικό πρόσημο έκλεισαν και οι ευρωπαϊκές αγορές ακολουθώντας τη Wall Street. Στην εγχώρια αγορά, αντίθετα, είχαμε υποχώρηση των δεικτών λόγω πιέσεων που δέχτηκαν οι τραπεζικές μετοχές και οι μετοχές του κλάδου των τηλεπικοινωνιών. Όσον αφορά τη σημερινή συνεδρίαση θεωρούμε πιθανή μια ανοδική αντίδραση».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα