Onex, Goldman: Συμφωνία για εξαγορά σκέλους της Raytheon

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Bloomberg
Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2006 09:38

ΤΟ ΣΚΕΛΟΣ αεροσκαφών της Raytheon Co., αντί ποσού περίπου 3 δισ. δολ. ενδέχεται να αγοράσει η Onex Corp., η μεγαλύτερη εταιρεία επενδύσεων του Καναδά και η Goldman Sachs Group Inc., σύμφωνα με άνθρωπο που γνωρίζει τη συμφωνία, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

H Onex, με έδρα το Τορόντο και η Goldman Sachs με έδρα τη Ν. Υόρκη, σχεδιάζουν να αγοράσουν μερίδια λιγότερο του 50% στο τμήμα αεροσκαφών, σύμφωνα με τον ίδιο άνθρωπο ο οποίος ζήτηση να διατηρήσει την ανωνυμία τους καθώς η συμφωνία βρίσκεται στο αρχικό της στάδιο. Το λοιπό μερίδιο της Raytheon Aircraft Co. που εδρεύει στη Γουτσιτά του Κάνσας, θα διατηρηθεί από τη διοίκηση της εταιρείας, ενώ οι αγοραστές αναμένεται να ανακοινώσουν τη συμφωνία τους στα τέλη του έτους.

Η αγορά θα επιτρέψει τους νέους ιδιοκτήτες να καλύψουν την αύξηση της ζήτησης στον τομέα των αεροσκαφών αφήνοντας την Raytheon να επικεντρώσει το ενδιαφέρον της στον τομέα της άμυνας. Οι κατασκευαστές εταιρικών αεροσκαφών ενδέχεται να παραδώσουν αριθμό ρεκόρ 1.000 αεροσκαφών το επόμενο έτος, καθώς οι παραγγελίες αυξάνονται στην Ασία, την Αφρική και τη Μ. Ανατολή, σύμφωνα με την εταιρεία προμήθειας ηλεκτρονικών για αεροσκάφη Honeywell International Inc., που εδρεύει στο Μόρις Τάουνσιπ στο Νιού Τζέρσεϊ των ΗΠΑ.

Η Raytheon άρχισε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με την Onex και το σκέλος επενδύσεων της Goldman Sachs μετά την εξέταση των προσφορών της Carlyle Group και της Cerberus Capital Management LP, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν τις συνομιλίες, την εβδομάδα που πέρασε. Τον Ιούλιο, η Raytheon που εδρεύει στο Γουάλθαμ της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ, είπε ότι ενδέχεται να πουλήσει το σκέλος των αεροσκαφών που κατασκευάζει τα αεροπλάνα Beechcraft και Hawker, για να επικεντρώσει το ενδιαφέρον της στα αμυντικά συστήματα.

Ο εκπρόσωπος της Raytheon, Mac Jeffery, αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα. Ο πρόεδρος της Onex, Gerald Schwartz, δεν επέστρεψε τις τηλεφωνικές κλήσεις που δέχθηκε για να κάνει κάποιο σχόλιο, ενώ και ο εκπρόσωπος της Goldman, Michael DuVally, αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.

Εξαγορά από μία εταιρεία εκτός των ΗΠΑ, όπως είναι η Onex, θα απαιτήσει την έγκριση του υπουργείου Αμυνας και του υπουργείου Οικονομίας των ΗΠΑ. Η Onex αποφάσισε να διατηρήσει το μερίδιό της κάτω από το 50% και να συνεργαστεί με την Goldman Sachs, για να κατευνάσει πιθανές ανησυχίες για τη ξένη ιδιοκτησία της Raytheon, σύμφωνα με τον ίδιο άνθρωπο. Το σκέλος της εταιρείας κατασκευάζει το εκπαιδευτικό αεροσκάφος Τα-6 για τον στρατό των ΗΠΑ.

Οι μετοχές της Raytheon έχουν σημειώσει φέτος άνοδο 30%, έναντι ανόδου 13% του δείκτη Standard & Poor's 500. Οι μετοχές της Onex από την έναρξη του έτους έχουν αναρριχηθεί 54% έναντι ανόδου 14% του S&P/TSX Composite Index.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα