Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2006 07:01

ΠΤΩΤΙΚΑ και στα χαμηλότερα επίπεδα δύο εβδομάδων υποχώρησαν οι ασιατικές μετοχές. Οι μετοχές της Sumitomo Mitsui Financial Group Inc. οδηγούσαν την πτώση, καθώς εικάζετο ότι η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας δεν θα αυξήσει τα επιτόκια κατά τη συνεδρίασή της την επόμενη εβδομάδα, περιορίζοντας τα κέρδη των δανειστριών.

Οι μετοχές της AU Optronics Corp. και της Sharp Corp. οδηγούσαν τις μετοχές των εταιρειών που παράγουν επίπεδες οθόνες χαμηλότερα, μετά την ανακοίνωση των αρχών ότι ελέγχουν εταιρείες του κλάδου σχετικά για ορισμό τιμών. Οι μετοχές των εταιρειών τηλεπικοινωνιών, συμπεριλαμβανομένης της China Mobile Ltd. κινήθηκαν πτωτικά καθώς ανησυχία επικρατεί ότι η Κίνα ενδέχεται να μην εκδώσει άδειες για τηλεπικοινωνίες τρίτης γενιάς σύντομα, σε συνδυασμό με την προς τα κάτω αναθεώρηση της Singapore Telecommunications Ltd. από την DBS Vickers Securities.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index υποχώρησε 0,2%, φθάνοντας στις 136,28 μονάδες στη 1:01 μ.μ. στο Τόκυο και στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 29 Νοεμβρίου. Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 απώλεσε 0,1%, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng σημείωνε απώλειες 1,3%, τις μεγαλύτερες μεταξύ των λοιπών δεικτών της περιφέρειας.

Πτωτικά κινήθηκαν και οι άλλες ασιατικές αγορές εκτός από τις αγορές στη Ν. Κορέα, τη Ν. Ζηλανδία και την Αυστραλία. Οι μετοχές της CSL Ltd. της Αυστραλίας, της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής προϊόντων πλάσματος αίματος στον κόσμο, αναρριχήθηκαν στα ύψη, μετά την προς τα πάνω αναθεώρηση των προβλέψεων για τα κέρδη της.

Απώλειες σημείωσαν χθες και οι αμερικανικές μετοχές στη Ν. Υόρκη, μετά την ανακοίνωση της Federal Reserve ότι ο πληθωρισμός αποτελεί ακόμη απειλή για την οικονομία, σε συνδυασμό με τα κέρδη της Nucor, της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής ατσαλιού των ΗΠΑ και της Best Buy Co. της μεγαλύτερης αλυσίδας λιανικής πώλησης ηλεκτρονικών στη χώρα, τα οποία υστέρησαν των εκτιμήσεων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα