Κοντά στα χαμηλότερα δύο εβδομάδων το αργό

Καθώς ήπιος είναι ο καιρός στις βορειανατολικές ΗΠΑ και χαμηλή η ζήτηση για θέρμανση
Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2006 07:02

ΕΛΑΦΡΑ διαφοροποίηση, κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα δύο εβδομάδων διαπραγματεύθηκε το αργό πετρέλαιο στη Ν. Υόρκη, καθώς ο ήπιος καιρός στις ΗΠΑ μείωσε τη ζήτηση θέρμανσης, σε συνδυασμό με το ενδεχόμενο διαφωνίας των υπουργών του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής δεύτερη φορά σε τρεις μήνες.

Οι θερμοκρασίες στις βορειοανατολικές ΗΠΑ, όπου καταναλώνεται το 80% του πετρελαίου θέρμανσης στη χώρα, πιθανόν να διατηρηθούν πάνω από τον μέσον όρο για την εποχή έως τις 26 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τη χθεσινή πρόβλεψη της National Weather Service.

Ο ΟΠΕΚ θα πρέπει να συμφωνήσει να μειώσει πάλι την παραγωγή του κατά την αυριανή συνάντηση των υπουργών Πετρελαίου των χωρών μελών του, δήλωσε ο πρόεδρός του Εντμουντ Νταουκόρου.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Ιανουαρίου διαπραγματεύθηκε στα 60,99 δολ. το βαρέλι, 3 σεντς χαμηλότερα, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex) στις 11:13 π.μ. στη Σιγκαπούρη.

Τα συμβόλαια υποχώρησαν 20 σεντς, ποσοστό 0,3%, φθάνοντας χθες στα 61,02 δολ. το βαρέλι και στα χαμηλότερα επίπεδα κλεισίματος από τις 28 Νοεμβρίου, σημειώνοντας απώλειες για τρίτη ημέρα.

Το μπρεντ για τα συμβόλαια του Ιανουαρίου διαπραγματεύθηκε στα 61,39 δολ. το βαρέλι, 13 σεντς χαμηλότερα στο ICE Futures του Λονδίνου στις 11:02 π.μ., ώρα Σιγκαπούρης. Χθες, τα συμβόλαια του μπρεντ υποχώρησαν 32 σεντς, ποσοστό 0,5%, φθάνοντας στα 61,52 δολ. το βαρέλι, σημειώνοντας απώλειες για έβδομη συνεχόμενη φορά, τις μακροβιότερες για μπρεντ από τον Νοέμβριο του 2005.

Σήμερα στις 10:30 π.μ. στην Ουάσινγκτον, τοπική ώρα, το υπουργείο Ενεργείας των ΗΠΑ θα ανακοινώσει τα εβδομαδιαία αποθέματα πετρελαίου της χώρας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα