Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2006 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ, για τρίτη ημέρα, κινούνται οι ασιατικές μετοχές, μετά τη έκθεση για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ, που τροφοδότησαν τις εικοτολογίες ότι η ζήτηση στη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο θα αυξηθεί. Οι μετοχές της Toyota Motor Corp. και της Hynix Semiconductor Inc. οδηγούσαν την άνοδο.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index σημείωνε άνοδο 0,4% φθάνοντας στις 137,15 μονάδες στις 11:11 π.μ. στο Τόκυο. Οκτώ από τους 10 κλάδους που αποτελούν τον περιφερειακό δείκτη σημείωναν κέρδη. Ολοι οι δείκτες στην περιφέρεια κινούντο ανοδικά εκτός από τους δείκτες στις Φιλιππίνες.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε άνοδο 0,4% φθάνοντας στις 16.759,07 μονάδες. Οι ιαπωνικές μετοχές σημείωναν κέρδη μετά και το δημοσίευμα στην εφημερίδα «Nihon Keizai», το οποίο ανέφερε ότι η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας θα αφήσει κατά πάσα πιθανότητα αμετάβλητα τα επιτόκια κατά την επόμενη σύσκεψή της, διατηρώντας το κόστος δανεισμού σε χαμηλά επίπεδα.

Στην Αυστραλία ο γενικός δείκτες όδευε να κλείσει σε επίπεδα ρεκόρ. Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές της QBE Insurance Group Ltd. μετά την εξαγορά εταιρειών για να αυξήσει τα κέρδη της στο εξωτερικό. Οι μετοχές της Qantas Airways Ltd. αναρριχήθηκαν στα ύψη μετά τη συμφωνία της να εξαγοραστεί.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor's 500 Index σημείωσε άνοδο 0,1%, πλησιάζοντας τα υψηλότερα επίπεδα έξι ετών μετά την κυβερνητική έκθεση η οποία έδειξε ότι οι λιανικές πωλήσεις σημείωσαν άνοδο 1% τον μήνα που πέρασε, μεγαλύτερη των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών.

Το γιέν διαπραγματεύθηκε στα 117,38 έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ, χαμηλότερα από τα 116,92 στα οποία έκλεισε κατά τη χθεσινή του διαπραγμάτευση. Το γιέν υποχώρησε έως τα 117,65 έναντι του δολαρίου, τα χαμηλότερα επίπεδα από τις 22 Νοεμβρίου.

Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index σημείωνε άνοδο 1,1%, φθάνοντας στις 5.549,40 μονάδες, οδεύοντας να υπερβεί τα επίπεδα ρεκόρ των 5.491,6 μονάδων στα οποία είχε κλείσει στις 6 Νοεμβρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα