HBOS: 11% υψηλότερα τα κέρδη το 2006

Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2006 10:41

ΑΥΞΗΣΗ ίσως και πλέον του 11%, ενδέχεται να σημείωσαν το 2006 τα κέρδη της μεγαλύτερης τράπεζας υποθηκών της Βρετανίας, HBOS Plc, καθώς κάλυψε την αύξηση του δανεισμού για την αγορά κατοικιών.

Τα προ φόρων κέρδη της θα υπερβούν τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών, φθάνοντας τα 5,35 δισ. λίρες στερλίνες (10,5 δισ. δολ.) ή 96,8 πένες ανά μετοχή, ανακοίνωσε σήμερα η δανείστρια. Πέρυσι, τα προ φόρων κέρδη ήταν 4,84 δισ. λίρες ή 8,6,4 πένες ανά μετοχή. Η τράπεζα σχεδιάζει να προχωρήσει το επόμενο έτος στην αγορά ιδίων μετοχών αξίας έως 500 εκατ. λίρες στερλίνες.

Οι εγκρίσεις για υποθήκη στη Βρετανία αυξήθηκαν τον Οκτώβριο, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα περίπου τριών ετών, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Τράπεζας της Αγγλίας τον μήνα που πέρασε. Οι μετοχές της HBOS, που εδρεύει στο Εδιμβούργο, και χορηγεί το 1/5 των δανείων κατόπιν υποθήκης σε ολόκληρη τη Βρετανία, σημείωναν σήμερα άνοδο 2,2%, φθάνοντας στις 1.108 πένες η μια στις 8:20 π.μ. στο Λονδίνο. Οι μετοχές της έχουν σημειώσει φέτος άνοδο 9,2%, υστερώντας έναντι των μετοχών όλων των μεγάλων βρετανικών τραπεζών, πλην της HSBC Holdings Plc.

Η HBOS, που ανακοινώσει αποτελέσματα δύο φορές το χρόνο, θα ανακοινώσει τα αποτελέσματά της για το σύνολο της χρήσης στις 28 Φεβρουαρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα