Transport for London: Πώληση ομολόγων για τη βελτίωση των μέσων μεταφοράς

Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2006 10:52

ΣΤΗΝ πώληση ομολόγων αξίας 200 εκατ. λιρών Αγγλίας (393 εκατ. δολ.) προχώρησε η Transport for London, η υπηρεσία που διαχειρίζεται τα δίκτυα τραίνων, λεωφορείων και οδών της πόλης, με στόχο να χρηματοδοτήσει την βελτίωση του συγκοινωνιακού της συστήματος.

Η υπηρεσία αντλεί κεφάλαια για να χρηματοδοτήσει μέρος του πενταετούς επενδυτικού σχεδίου ύψους 10 δισ. λιρών για τη βελτίωση του δικτύου μεταφορών του Λονδίνου. Ο υπόγειος του Λονδίνου, ηλικίας 143 ετών, δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει τον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό επιβατών. Η αναβάθμιση, περιλαμβάνει την ανακαίνιση των σταθμών, των συρμών και των συστημάτων σηματοδότησης.

Η εταιρεία πούλησε 100 εκατ. λίρες σε ομόλογα 4,65% λήξης τον Δεκέμβριο του 2031 και αντίστοιχα ίδιου ύψους που λήγουν τον Δεκέμβριο του 2042 με ποσοστό 4,5%. Η Merrill Lynch & Co. και η Royal Bank of Scotland Group Plc διαχειρίστηκαν την πώληση.

Η Transport for London έχει έλλειμμα 600 εκατ. λίρες, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg News. Η υπηρεσία είναι απίθανο να πουλήσει περισσότερα ομόλογα φέτος, σύμφωνα με τον Stephen Allen διευθυντή οικονομικών της υπηρεσίας, και είναι πιο πιθανό να λάβει δάνεια από το κράτος και την European Bank of Reconstruction and Development.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα