ΕΛΒΑΛ: Σύσταση εταιρείας με την ιαπωνική Furukawa-Sky Αluminum

Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2006 10:37

Τη σύναψη συμφωνίας μετόχων με τη Furukawa-Sky Αluminum Corp. της Ιαπωνίας για την ίδρυση εμπορικής εταιρείας στην Ελλάδα ανακοίνωσε σήμερα η ΕΛΒΑΛ.

Η συμφωνία αφορά στην προώθηση στην ευρωπαϊκή αγορά μιας σειράς νέων προϊόντων αλουμινίου τα οποία χρησιμοποιούνται στην κατασκευή εναλλακτών θερμότητας αυτοκινήτων. Στη νέα εταιρεία θα συμμετέχουν η ΕΛΒΑΛ και η Furukawa - Sky κατά 50% η κάθε μία.

Η Furukawa-Sky, με την οποία η ΕΛΒΑΛ έχει ήδη μακροχρόνια συμφωνία τεχνικής υποστήριξης και συνεργασίας, είναι η μεγαλύτερη βιομηχανία έλασης αλουμινίου στην Ιαπωνία. Τα νέα προϊόντα θα κατασκευάζονται στην ΕΛΒΑΛ με μεταφορά τεχνογνωσίας - για την οποία επίσης υπεγράφη σύμβαση μεταξύ της ΕΛΒΑΛ και της Furukawa-Sky - και θα προωθούνται μέσω της νέας εμπορικής εταιρίας στους κατασκευαστές ψυγείων και κλιματιστικών μηχανημάτων για την αυτοκινητοβιομηχανία στην Ευρώπη.

Τα νέα προϊόντα που θα κατασκευάζονται για πρώτη φορά από την ΕΛΒΑΛ, είναι προϊόντα έλασης συγχρόνως τριών κραμάτων αλουμινίου, επιτυγχάνοντας διαφορετικές ιδιότητες στην κάθε επιφάνεια των προϊόντων, ώστε να είναι δυνατή η χρησιμοποίηση τους στην κατασκευή υλικών για εναλλάκτες θερμότητας για αυτοκίνητα με τη μέθοδο brazing.

Η μεταφορά της τεχνολογίας και η πιστοποίηση της παραγωγής αναμένεται να ολοκληρωθούν το πρώτο εξάμηνο του 2007 και η διάθεση των νέων προϊόντων θα ακολουθήσει αμέσως μετά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα