Γκαργκάνας: Τίποτα προαποφασισμένο για τα επιτόκια του ευρώ

Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2006 17:53

«Είχα την ευχαρίστηση και την ευκαιρία να ενημερώσω τον Πρόεδρο για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Βεβαίως οι απόψεις της Τράπεζας είναι γνωστές, είναι θετική η εξέλιξη της πορείας της οικονομίας, υπάρχουν ορισμένες διαρθρωτικές αδυναμίες και είναι επίσης γνωστές οι απόψεις της Τράπεζας της Ελλάδος για την ανάγκη συνέχισης των διαρθρωτικών αλλαγών. Είχα, επίσης, την ευκαιρία να τον ενημερώσω για το έργο της Τράπεζας στον τομέα εποπτείας των τραπεζών. Οπως γνωρίζετε, χθες πήραμε μια σειρά μέτρων για να ενισχύσουμε τον εποπτικό μας ρόλο http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/12/13/1278024.htm . Και βεβαίως τον ενημέρωσα γιατί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ήταν υποχρεωμένη να αυξήσει τα επιτόκια στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου στις 7 Δεκεμβρίου, για τις προοπτικές της ευρωπαϊκής οικονομίας, οι οποίες είναι καλές», δήλωσε ο διοικητής της ΤτΕ, Ν. Γκαργκάνας, μετά από τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο κ. Γκαργκάνας, υπογράμμισε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση ότι δεν υπάρχει υπερδανεισμός των νοικοκυριών, αν και όπως σημείωσε «ορισμένες οικογένειες αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην εξόφληση των δανείων».

Απέφυγε να απαντήσει σχετικά με το κατά πόσο η ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ βοηθάει την πορεία της οικονομίας, προτάσσοντας ότι δεν είναι αρμόδια η Τράπεζα της Ελλάδος για αυτά τα θέματα, ενώ για τα επιτόκια τη νέα χρονιά, ανέφερε «δεν έχουμε προαποφασίσει τίποτα απολύτως για την πολιτική των επιτοκίων. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα παρακολουθεί τις εξελίξεις και εάν υπάρξουν ενδείξεις ότι οι κίνδυνοι που διαβλέπουμε για αύξηση του πληθωρισμού στη ζώνη του ευρώ πρόκειται να πραγματοποιηθούν, βεβαίως έγκαιρα θα παρέμβουμε».

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΛΛ



Σχολιασμένα