Sciens: Ιδρυση θυγατρικής

Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2006 18:13

Την ίδρυση θυγατρικής εταιρείας με την επωνυμία Sciens International Structured Finance Holdings Ltd (Νησιά Καϋμάν), με ποσοστό συμμετοχής 100% και αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 34 εκ. ευρώ ανακοίνωσε η Sciens Διεθνής Συμμετοχών.

Η Sciens International Structured Finance Holdings Ltd. πρόκειται να συμμετάσχει κατά πλειοψηφία (79,2% του μετοχικού κεφαλαίου), μαζί με γνωστές επενδυτικές εταιρείες και τράπεζες του εξωτερικού και με σύμβουλο έκδοσης την επενδυτική τράπεζα Bear Stearns, στη σύσταση δομημένου επενδυτικού κεφαλαίου καλυπτόμενων χρηματοοικονομικών υποχρεώσεων (Collateralized Fund Obligation), με την επωνυμία Sciens CFO I, συνολικού μεγέθους 233 εκ. ευρώ.

Τα κεφάλαια της Sciens CFO I θα προέρχονται κατά 22,6% από ίδια κεφάλαια και κατά 77,4% από την έκδοση ομολόγων 5 σειρών (ΑΑΑ, ΑΑ, Α, ΒΒΒ, ΒΒ) που θα καλυφθούν από γνωστούς χρηματοοικονομικούς οίκους του εξωτερικού και θα διαβαθμίζονται από τους ανεξάρτητους αποτιμητές Moody''s και Fitch.

Η Sciens CFO I θα επενδύσει τα κεφάλαιά της σε επενδυτικά χαρτοφυλάκια τα οποία χαρακτηρίζονται ιστορικά από ικανοποιητικές αποδόσεις με σημαντική επενδυτική διασπορά και περιορισμένη διακύμανση.

Η επιλογή των χαρτοφυλακίων θα πραγματοποιείται από τη Sciens Capital Management LLC (Νέα Υόρκη) και με βάση τους όρους θεματοφυλακής που έχουν συμφωνηθεί με το θεματοφύλακα του Sciens CFO I, την τράπεζα Deutsche Bank AG, London.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα