Επιτάχυνση της διαδικασίας για την ένταξη της Ελλάδας στο Visa Waiver Program

Συνάντηση της υπουργού Τουρισμού με τον Νίκολας Μπερνς στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2006 18:13

Το θέμα της υποχρεωτικής ταξιδιωτικής θεώρησης των Ελλήνων που επισκέπτονται τις ΗΠΑ συζήτησε χθες κατά τη διάρκεια γεύματος εργασίας, η υπουργός Τουρισμού, Φάνη Πάλλη-Πετραλιά με τον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιο για πολιτικές υποθέσεις Νίκολας Μπέρνς.

Ο κ. Μπερνς διαβεβαίωσε την κ. Πετραλιά ότι ο αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους και η αμερικανική κυβέρνηση επιθυμούν την επιτάχυνση της διαδικασίας για την ένταξη της Ελλάδας στο Visa Waiver Program, δηλ. στον κατάλογο των χωρών για τις οποίες δεν απαιτείται θεώρηση για επισκέψεις των πολιτών τους στις ΗΠΑ.

Κατά τη συνομιλία της με τον κ. Μπέρνς, η κ. Πετραλιά αναφέρθηκε επίσης στη νέα τουριστική πολιτική της Ελλάδας, την μεταολυμπιακή αξιοποίηση, την προοπτική υπογραφής πρωτοκόλλου τουριστικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, τον νέο αναπτυξιακό νόμο καθώς και στις δυνατότητες που υπάρχουν για τουριστικές επενδύσεις στη χώρα μας.

Στο γεύμα εργασίας στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ που παρέθεσε ο κ. Μπερνς στην κ. Πετραλιά παρακάθισαν μεταξύ άλλων, ο έλληνες πρέσβης στις ΗΠΑ Α. Μαλλιάς, ο διευθυντής του διπλωματικού γραφείου της κ. Πετραλιά Α. Χριστόπουλος και ο νεοεκλεγείς βουλευτής στο Κογκρέσο για την πολιτεία του Μέριλαντ Τζον Σαρμπάνης.

«Τη χρονιά που διανύουμε είχαμε μεγάλη αύξηση επισκεπτών από τις ΗΠΑ και με τις συναντήσεις που είχαμε εδώ στην Ουάσιγκτον διαβλέπουμε ότι και το 2007 θα είναι μια εξαιρετική χρονιά για τις αφίξεις των Αμερικανών στην Ελλάδα», τόνισε η υπουργός Τουρισμού και πρόσθεσε: µ«Προσβλέπουμε στη στήριξη και του κ. Μπέρνς. Είχα ακόμη την ευκαιρία να συναντήσω τον νεοεκλεγέντα βουλευτή κ. Τζον Σαρμπάνη. Στηρίζομαι και σε αυτόν που είναι ένα νέο πρόσωπο με ελληνικές καταβολές για συνεργασία στο μέλλον».

Στη συνέχεια η κ. Πετραλιά είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της AΣTA, της μεγαλύτερης ένωσης ταξιδιωτικών πρακτόρων της Αμερικής, κ. Γουίλιαμ Μαλόνι.

Κατά τη συνάντηση υπήρξε συμφωνία για την έναρξη συνεργασίας σε θέματα εκπαίδευσης τουριστικών πρακτόρων για τα ελληνικά τουριστικά προϊόντα, τις νέες μορφές τουρισμού καθώς και θέματα προβολής της χώρας μας στις ΗΠΑ, έτσι ώστε οι φορείς του αμερικανικού τουρισμού και οι αμερικανοί ταξιδιώτες να γνωρίσουν ακόμη καλύτερα την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό και όσα έχει να προσφέρει στον σύγχρονο τουρίστα.

Ο κ. Μαλόνι εξέφρασε την αισιοδοξία του για την αύξηση των Αμερικανών τουριστών στην Ελλάδα μέσα στο 2007.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα