Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2006 07:02

ΑΝΟΔΙΚΑ, προς τα υψηλότερα επίπεδα επτά μηνών, κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές. Οι μετοχές της Honda Motor Co. και της Hynix Semiconductor Inc. οδηγούσαν την άνοδο, μετά την ανακοίνωση υψηλότερων κερδών από εταιρείες των ΗΠΑ, έναντι των εκτιμήσεων των οικονομικών αναλυτών, που ώθησαν τον δείκτη Dow Jones Industrial Average (DJIA), σε επίπεδα ρεκόρ.

Οι μετοχές της Sony Corp. οδήγησαν υψηλότερα τις ιαπωνικές μετοχές μετά την έρευνα Tankan στη χώρα, που έδειξε ότι η επιχειρηματική εμπιστοσύνη αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα δύο ετών. Οι μετοχές της BHP Billiton και της Inpex Holdings Inc., σημείωναν κέρδη μετά την άνοδο των τιμών του χαλκού και του πετρελαίου.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index σημείωνε άνοδο 0,3%, φθάνοντας στις 138,26 μονάδες στις 12:20 μ.μ. στο Τόκυο, οδεύοντας να κλείσει στα υψηλότερα επίπεδα από τις 12 Μαΐου, σημειώνοντας την πέμπτη συνεχόμενη εβδομαδιαία άνοδο.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε άνοδο 0,6% φθάνοντας στις 16.932,75 μονάδες. Ολοι οι δείκτες στην περιφέρεια σημείωναν κέρδη, με τους δείκτες στην Κίνα, την Αυστραλία και τη Σιγκαπούρη να οδεύουν σε επίπεδα ρεκόρ.

Χθες ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές στις ΗΠΑ, ωθώντας τον Dow Jones Industrial Average (DJIA), 0,8% υψηλότερα και στα υψηλότερα παρά ποτέ επίπεδα κλεισίματος. Οι μετοχές της Advanced Micro Devices Inc., της δεύτερης σε μέγεθος εταιρείας παραγωγής επεξεργαστών κομπιούτερ στον κόσμο, αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψη για τα κέρδη της, ενώ η Costco Wholesale Corp., η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης των ΗΠΑ, που εμπορεύεται περιορισμένο αριθμό προϊόντων και έχει συγκεκριμένους πελάτες μέσω συνδρομών και η τράπεζα Bear Stearns Cos. ανακοίνωσαν κέρδη που ήταν υψηλότερα των εκτιμήσεων των οικονομικών αναλυτών.

Η έρευνα Tankan στην Ιαπωνία έδειξε ότι η εμπιστοσύνη μεταξύ των μεγαλύτερων εταιρειών της χώρας, αναρριχήθηκε στις 25 μονάδες από 24 τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τον Σεπτέμβριο του 2004. Οι εταιρείες, σχεδιάζουν να αυξήσουν τις δαπάνες τους 12,4% τη χρήση που λήγει στις 31 Μαρτίου.

Στο μεταξύ ο δείκτης των έξι μετάλλων που διαπραγματεύονται στο London Metal Exchange (LME), συμπεριλαμβανομένου του χαλκού και του ψευδαργύρου, αναρριχήθηκε 1,7% χθες. Ο χαλκός σημείωσε άνοδο 0,8%, ενώ το νικέλιο εκτινάχθηκε 4,7%, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα τουλάχιστον από το 1987.

Το αργό πετρέλαιο σημείωσε άνοδο 1,9% φθάνοντας στα 62,51 δολ. το βαρέλι στη Ν. Υόρκη, κλείνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από την 1η Δεκεμβρίου, μετά την απόφαση των χωρών-μελών του ΟΠΕΚ να μειώσουν την παραγωγή για δεύτερη φορά με στόχο την τόνωση των τιμών. Πριν από λίγη ώρα το πετρέλαιο διαπραγματευόταν στα 62,53 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα