Ιαπωνία: Στα υψηλότερα δύο ετών η επιχειρηματική εμπιστοσύνη

Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2006 07:01

ΣΤΑ ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ επίπεδα δύο ετών αναρριχήθηκε τον Δεκέμβριο η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στην Ιαπωνία μεταξύ των μεγαλύτερων εταιρειών, περιορίζοντας τις ανησυχίες ότι η ανάπτυξη στη δεύτερη σε μέγεθος οικονομία στον κόσμο, χάνει τη δυναμική της.

Η τριμηνιαία έρευνα Tankan μεταξύ των μεγαλύτερων εταιρειών της χώρας, αναρριχήθηκε στις 25 μονάδες, από 24 τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας, στο Τόκυο. Μεταξύ των εταιρειών παροχής υπηρεσιών η εμπιστοσύνη αυξήθηκε πάνω από τις προβλέψεις.

Η απόδοση των ιαπωνικών ομολόγων δεκαετούς διάρκειας αυξήθηκε 4,5 μονάδες βάσης στο 1,67% στις 12:41 μ.μ. στο Τόκυο. Η εμπιστοσύνη μεταξύ των μεγάλων, μη βιομηχανικών εταιρειών, αυξήθηκε στις 22 μονάδες, πάνω από τις 20 μονάδες που προέβλεπαν οικονομικοί αναλυτές.

Οι μεγάλες εταιρείες σχεδιάζουν να αυξήσουν τις δαπάνες τους 12,4% τη χρήση που λήγει στις 31 Μαρτίου του 2007, με τον ταχύτερο ρυθμό από το 1991 και πάνω από την πρόβλεψη για αύξηση 11,5% του Σεπτεμβρίου.

Το γιέν διαπραγματεύθηκε στα 117,90 έναντι του ευρώ από 117,70 πριν την ανακοίνωση των στοιχείων. Η επιχειρηματική εμπιστοσύνη διαμορφώθηκε εντός των εκτιμήσεων των 44 οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News.

Σημερινή έκθεση για την ζήτηση υπηρεσιών στην Ιαπωνία, έκανε τα πράγματα ακόμη πιο αισιόδοξα για την πορεία της οικονομίας. Ο τριτογενής δείκτης, μέτρο των δαπανών σε υπηρεσίες όπως επικοινωνίες, μεταφορές και ψυχαγωγία, αυξήθηκε 2,1%, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορίου της χώρας.

¶λλες εκθέσεις έδειξαν μεικτά στοιχεία. Τα πιο πρόσφατα στοιχεία για την πληθωρισμό, την οικονομική ανάπτυξη και τις παραγγελίες μηχανολογικού εξοπλισμού, διαμορφώθηκαν χαμηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών. Αντιθέτως η βιομηχανική παραγωγή της χώρας αναρριχήθηκε απροσδόκητα ε επίπεδα ρεκόρ τον Οκτώβριο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα