Nikko: Αναθεωρεί για δύο έτη τα αποτελέσματά της μετά από λάθος υπολογισμό

Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2006 10:53

ΣΤΗΝ αναθεώρηση των αποτελεσμάτων της για τις δύο προηγούμενες χρήσεις ανακοίνωσε ότι η προχωρά η τρίτη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή εταιρεία της Ιαπωνίας, Nikko Cordial Corp., εξ αιτίας λανθασμένου υπολογισμού που οδήγησε σε λάθη.

Οι μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν 4,8%, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες σε τρεις μήνες, μετά την ανακοίνωση της αρμόδιας επιτροπής του χρηματιστηρίου ότι ενδέχεται να επιβάλει πρόστιμο στην εταιρεία. Οι μετοχές της Nikko έκλεισαν στα 1.419 γιέν η μία στις 3 μ.μ. στο Χρηματιστήριο του Τόκυο και στα χαμηλότερα επίπεδα τριών εβδομάδων, περιορίζοντας τη χρηματιστηριακή της αξία πλέον των 500 εκατ. δολαρίων.

Η Χιροφούμι Χιράνο, ανώτατο στέλεχος της εταιρείας θα παραιτηθεί, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Nikko. Ο προεδρεύων Μασάχι Κανέκο και ο πρόεδρος Γιουνίτσι Αριμούρα θα τιμωρηθούν με 50% μείωση των μισθών τους για ένα εξάμηνο, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Οι αρμόδιες αρχές του Χρηματιστηρίου της Ιαπωνίας θα εισηγηθούν να καταβάλει η Nikko, πρόστιμο 500 εκατ. γιέν (4,2 δισ. δολ.), για παραποίηση των κερδών της, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Nihon Keizai, νωρίτερα σήμερα, το οποίο δεν ανέφερε την πηγή της πληροφόρησής του.

Σε σημερινή του ανακοίνωση το Χρηματιστήριο του Τόκυο ανέφερε ότι οι μετοχές της Nikko θα τεθούν υπό έλεγχο μετά τη διόρθωση των κερδών της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα