Deutsche Bank: Προς τα κάτω αναθεώρηση της τιμής του πετρελαίου

Εξ αιτίας της συρρίκνωσης της οικονομίας των ΗΠΑ
Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2006 11:09

ΣΤΗΝ προς τα κάτω αναθεώρηση για τις τιμές του πετρελαίου το πρώτο τρίμηνο του 2007, κατά 5,8%, εξ αιτίας της χαμηλότερης οικονομικής ανάπτυξης των ΗΠΑ, προχώρησε η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, Deutsche Bank AG.

Το αργό πετρέλαιο στη Ν. Υόρκη ενδέχεται να κυμανθεί στα 66 δολ. το βαρέλι το πρώτο τρίμηνο, χαμηλότερα της προηγούμενης πρόβλεψης για 70 δολ. το βαρέλι, σύμφωνα με τον επικεφαλής των αναλυτών του τομέα ενεργείας της τράπεζας, Adam Sieminski, στις 15 Δεκεμβρίου. Οι τιμές ενδέχεται να ανακάμψουν αργότερα μέσα στο έτος σύμφωνα με την Deutsche Bank, που διατήρησε αμετάβλητη την πρόβλεψή της για τον μέσον όρο τιμών του πετρελαίου το 2007, στα 62 δολ. το βαρέλι.

Η οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης ενεργείας στον κόσμο, ενδέχεται να υποχωρήσει εξ αιτίας των χαμηλότερων δαπανών των καταναλωτών και την αύξηση της ανεργίας, σύμφωνα με την Deutsche Bank. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της ζήτησης για καύσιμα κίνησης, καθώς ο κόσμος θα κάνει λιγότερα ταξίδια με αυτοκίνητο. Ο πιο θερμός, από τα κανονικά επίπεδα, καιρός στις ΗΠΑ ενδέχεται επίσης να περιορίσει τη ζήτηση για πετρέλαιο θέρμανσης, σύμφωνα με την έκθεση.

Το αργό πετρέλαιο στη Ν. Υόρκη σημείωσε άνοδο 2,3% την εβδομάδα που πέρασε, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα δύο εβδομάδων και στα 63,43 δολ. το βαρέλι, μετά την συμφωνία των χωρών μελών του ΟΠΕΚ να μειώσουν την παραγωγή τους για δεύτερη φορά σε τρεις μήνες.

Το πετρέλαιο για παράδοση Ιανουαρίου διαπραγματεύθηκε σήμερα στα 63,14 δολ. το βαρέλι στις 12:02 μ.μ., ώρα Σιγκαπούρης.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις 79 οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, η ανάπτυξη της μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου, των ΗΠΑ, θα υποχωρήσει κατά μέσον όρο στο 2,5% το επόμενο έτος από 3,3% φέτος.

Η Deutsche αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψη για την τιμή του πετρελαίου το τέταρτο τρίμηνο, στα 60 δολ. το βαρέλι, από 56 δολ. αποτέλεσμα της αύξησης των τιμών από τη μείωση της παραγωγής του ΟΠΕΚ.

Οι τιμές του πετρελαίου έχουν σημειώσει άνοδο 7,6% από τη μείωση της παραγωγής του ΟΠΕΚ κατά 1,2 εκατ. βαρέλια ημερησίως την 1η Νοεμβρίου. Ο Οργανισμός που αντλεί το 40% του πετρελαίου παγκοσμίως θα μειώσει πάλι την παραγωγή κατά 500.000 βαρέλια την 1η Φεβρουαρίου, όπως αποφάσισε κατά τη σύσκεψη των μελών του στη Νιγηρία την εβδομάδα που πέρασε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα