Απώλειες σημειώνουν οι ευρωπαϊκές μετοχές

Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2006 11:00

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές από την υποχώρηση των μετοχών της BP Plc και της Total SA, μετά τη χθεσινή πτώση των τιμών του πετρελαίου, τη μεγαλύτερη σε χρονικό διάστημα ενός μηνός.

Οι μετοχές της SAP AG, της μεγαλύτερης εταιρείας λογισμικού επιχειρήσεων στον κόσμο, κινήθηκαν πτωτικά μετά τη μείωση των πωλήσεων συσκευών στις ΗΠΑ, της Oracle Corp. Απώλειες σημείωσαν και οι μετοχές της Roche Holding AG μετά την προειδοποίηση του σκέλους της Genentech Inc. ότι σημειώθηκαν δύο θάνατοι που συνδέονται με το σκεύασμά της Rituxan.

O Dow Jones Stoxx 600 Index απώλεσε 0,5%, φθάνοντας στις 364,05 μονάδες στις 8:05 π.μ. στο Λονδίνο. Ο Stoxx 50 σημείωνε απώλειες 0,6% όπως και ο Euro Stoxx 50.

Στο μεταξύ πτωτικά κινήθηκαν νωρίτερα οι ασιατικές μετοχές από τα υψηλότερα επίπεδα επτά μηνών, μετά την ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας της Ταϊλάνδης, ότι οι διεθνείς επενδυτές θα πρέπει να καταβάλλουν 10% πρόστιμο στα κεφάλαια που αποσύρουν μέσα σε ένα έτος, αυξάνοντας έτσι τις ανησυχίες για τις αναδυόμενες αγορές.

Οι μετοχές της BP, της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας πετρελαιοειδών της Ευρώπης υποχωρούσαν 0,6%, φθάνοντας στις 572 πένες η μία, ενώ της τρίτης μεγαλύτερης, Total, υποχωρούσαν 0,7%, φθάνοντας στα 54,6 ευρώ η μία.

Χθες το αργό πετρέλαιο στη Ν. Υόρκη υποχώρησε πλέον του 1 δολ. το βαρέλι, καθώς φαίνεται ότι ο ήπιος καιρός στις ΗΠΑ θα περιορίσει τη ζήτηση για θέρμανση στη μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης πετρελαίου στον κόσμο. Τα συμβόλαια για άμεση παράδοση, σημείωσαν σήμερα ελαφρά διαφοροποίηση, φθάνοντας στα 62,18 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα