Nomura: 888 εκατ. δολ. για το 15% της Fortress

Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2006 11:16

ΠΟΣΟΝ 888 εκατ. δολ. για μερίδιο στην Fortress Investment Group LLC, θα καταβάλλει η μεγαλύτερη χρηματιστηριακή εταιρεία της Ιαπωνίας, Nomura Holdings Inc., σκοπεύοντας να επεκτείνει τις πωλήσεις των hedge fund της αμερικανικής φίρμας και άλλων προϊόντων στην Ασία.

Η Nomura θα αποκτήσει το 15% της Fortress που εδρεύει στη Ν. Υόρκη, η οποία προσφέρει εναλλακτικά επενδυτικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων μετοχών και κεφαλαίων επιχειρηματικού ρίσκου και έχει υπό διαχείριση 26 δισ. δολ., σύμφωνα με την ανακοίνωση των δύο εταιρειών.

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Nomura, Nobuyuki Koga, χρειάζεται να επεκτείνει τις δραστηριότητες διεθνώς, ώστε να περιορίσει την εξάρτηση της εταιρείας από την αγοραπωλησία μετοχών στο εσωτερικό, που παράγει το 30% των εσόδων της. Η εταιρεία τον μήνα που πέρασε συμφώνησε να αγοράσει την εταιρεία ηλεκτρονικών διαπραγματεύσεων Instinet Inc. για να αποκτήσει πρόσβαση σε περίπου 700 πελάτες hedge fund και ενός ηλεκτρονικού συστήματος.

Η Fortress διαχειρίζεται 9,4 δισ. δολ. σε hedge funds, 13,6 δισ. δολ. σε μετοχές και 3 δισ. δολ. σε επενδύσεις που σχετίζονται με τα ακίνητα, σύμφωνα με το Web site της. Η εταιρεία έχει αγοράσει θέρετρα του σκι και επένδυσε σε τράπεζες, εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και εταιρείες leasing αεροσκαφών, υπερδιπλασιάζοντας τα περιουσιακά της στοιχεία από τον Μάρτιο του 2005.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα