Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2006 11:16

Nomura: 888 εκατ. δολ. για το 15% της Fortress

ΠΟΣΟΝ 888 εκατ. δολ. για μερίδιο στην Fortress Investment Group LLC, θα καταβάλλει η μεγαλύτερη χρηματιστηριακή εταιρεία της Ιαπωνίας, Nomura Holdings Inc., σκοπεύοντας να επεκτείνει τις πωλήσεις των hedge fund της αμερικανικής φίρμας και άλλων προϊόντων στην Ασία.

Η Nomura θα αποκτήσει το 15% της Fortress που εδρεύει στη Ν. Υόρκη, η οποία προσφέρει εναλλακτικά επενδυτικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων μετοχών και κεφαλαίων επιχειρηματικού ρίσκου και έχει υπό διαχείριση 26 δισ. δολ., σύμφωνα με την ανακοίνωση των δύο εταιρειών.

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Nomura, Nobuyuki Koga, χρειάζεται να επεκτείνει τις δραστηριότητες διεθνώς, ώστε να περιορίσει την εξάρτηση της εταιρείας από την αγοραπωλησία μετοχών στο εσωτερικό, που παράγει το 30% των εσόδων της. Η εταιρεία τον μήνα που πέρασε συμφώνησε να αγοράσει την εταιρεία ηλεκτρονικών διαπραγματεύσεων Instinet Inc. για να αποκτήσει πρόσβαση σε περίπου 700 πελάτες hedge fund και ενός ηλεκτρονικού συστήματος.

Η Fortress διαχειρίζεται 9,4 δισ. δολ. σε hedge funds, 13,6 δισ. δολ. σε μετοχές και 3 δισ. δολ. σε επενδύσεις που σχετίζονται με τα ακίνητα, σύμφωνα με το Web site της. Η εταιρεία έχει αγοράσει θέρετρα του σκι και επένδυσε σε τράπεζες, εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και εταιρείες leasing αεροσκαφών, υπερδιπλασιάζοντας τα περιουσιακά της στοιχεία από τον Μάρτιο του 2005.