Θ. Πάγκαλος: Παίζουμε ένα είδος πρωτοποριακού θεατρικού έργου

Ανεκτέλεστος ο προϋπολογισμός καθώς θα γίνουν πρόωρες εκλογές
Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2006 14:43

Ο προϋπολογισμός απλώς θα ψηφιστεί από την κυβερνητική πλειοψηφία καθώς την άνοιξη ή το φθινόπωρο η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές, σημείωσε σήμερα κατά την ομιλία του στη Βουλή, ο τομεάρχης του ΠΑΣΟΚ, αρμόδιος για εξωτερικά θέματα, Θεόδωρος Πάγκαλος.

«Είναι ο 25ος προϋπολογισμός στην κοινοβουλευτική μου παρουσία και αισθάνομαι μια ματαιότητα, μια πλήξη. Οφείλεται ότι παίζουμε ένα είδος πρωτοποριακού θεατρικού έργου που δεν έχει σχέση με τη πραγματικότητα. Ο Προϋπολογισμός απλώς θα ψηφιστεί από την κυβερνητική πλειοψηφία γιατί οι προθέσεις σας είναι να κάνετε εκλογές την άνοιξη ή το πολύ το φθινόπωρο. Επομένως όλες τις υποσχέσεις που δίνετε δεν θα τις τηρήσετε όπως κάνατε και με τις προηγούμενες προεκλογικές σας δεσμεύσεις».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για προϋπολογισμό ανισοτήτων και αναδιανομής του πλούτου υπέρ των λίγων και κατηγόρησε την κυβέρνηση για τεράστια ασυνέπεια σε ό,τι αφορά τη φορολογική της πολιτική.

«Λέγατε προεκλογικά ότι θα μειώσετε τους φόρους και αντί να κάνετε αυτό αυξήσατε κατά 1% το ΦΠΑ. Η οικονομική σας πολιτική απέδειξε ότι κάνετε συγκεκριμένες μπίζνες υπέρ συγκεκριμένων κύκλων. Έγινε σαφές και αποδείξατε ότι μόνο για αυτούς ενδιαφέρεστε, ενώ είναι σαφές ότι όλες οι δαπάνες που αφορούν την υγεία, τη πρόνοια ή τη παιδεία καθηλώθηκαν», παρατήρησε ο κ. Πάγκαλος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα