Στα 0,10 ευρώ η ανώτατη τιμή της διαφανούς πλαστικής σακούλας στα αεροδρόμια

Με αγορανομική διάταξη του υφυπουργού Ανάπτυξης
Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2006 14:59

Στα 0,10 ευρώ ορίστηκε με αγορανομική διάταση του υφυπουργού Ανάπτυξης Γιάννης Παπαθανασίου, η ανώτατη τιμή πώλησης της ειδικής διαφανούς πλαστικής σακούλας που παρέχεται στα αεροδρόμια της χώρας στα πλαίσια των αυξημένων μέτρων ασφαλείας.

Ο υφυπουργός προέβη στην υπογραφή της σχετικής αγορανομικής διάταξης μετά από καταγγελίες επιβατών ότι οι ενλόγω σακούλες πωλούνταν σε υπερβολικές τιμές (σ.σ. έως και 50 λεπτά του ευρώ).

Στη νέα αγορανομική διάταξη, μεταξύ άλλων, προβλέπονται τα εξής:

1. Οι διατάξεις του παρόντος άρθρου ισχύουν περιοριστικά και μόνο για καταστήματα και λοιπούς πωλητές, πού ευρίσκονται και λειτουργούν εντός των χώρων δικαιοδοσίας των Αεροδρομίων της Χώρας.

2. Κατατάσσεται στην αγορανομική κατηγορία των διατιμημένων ή ελεγχομένου κέρδους το είδος «Διαφανείς πλαστικές σακούλες ειδικής χρήσης με δυνατότητα επανασφράγισης, μέγιστης χωρητικότητας 1 LT» στα πλαίσια εφαρμογής των νέων μέτρων περιορισμών και απαγορεύσεων στην μεταφορά αντικειμένων κατά τις πτήσεις.

3. Καθορίζουμε ανώτατη τιμή λιανικής πώλησης, για το είδος της ως άνω παραγράφου 2, πού διατίθεται εντός των χώρων δικαιοδοσίας των Αεροδρομίων της Χώρας, ως εξής: «Διαφανείς πλαστικές σακούλες ειδικής χρήσης με δυνατότητα επανασφράγισης, μέγιστης χωρητικότητας 1 LT μέχρι 0,10 ευρώ ανά τεμάχιο, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα