Ολυμπιακή - Διευκρινίσεις αναμένει η Κομισιόν για την απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου

Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2006 15:05
UPD:18:50

Διευκρινίσεις από τις ελληνικές αρχές σχετικά με την απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου για την Ολυμπιακή http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/12/20/1282201.htm , αναμένει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία έλαβε γνώση της απόφασης και θα την εξετάσει, όπως δήλωσε σήμερα στις Βρυξέλλες ο Μικέλε Τσερκόνε, εκπρόσωπος του αρμόδιου για τις μεταφορές Επιτρόπου Ζακ Μπαρό.

Ειδικότερα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο Μ. Τσερκόνε είπε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένει άμεσα από τις ελληνικές αρχές να δοθούν διευκρινίσεις για το περιεχόμενο, την αιτιολόγηση και τη συνέχεια που θα δοθεί σχετικά με την απόφαση διαιτησίας στο θέμα της Ολυμπιακής.

Ο εκπρόσωπος του κ. Μπαρό συμπλήρωσε ότι μόλις λάβουν τις σχετικές πληροφορίες από την Αθηνα, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Επιτροπής, αφού τις εξετάσουν, θα παρουσιάσουν τα συμπεράσματά τους.

Ο Μ. Τσερκόνε σημείωσε επίσης ότι « η απόφαση αυτή δεν θέτει κατ’αρχήν εν αμφιβόλω την υποχρέωση που έχει η Ελλάδα, μέσα από προηγούμενες αποφάσεις της Ε.Ε., να ανακτήσει χωρίς καθυστέρηση τις ενισχύσεις που έχουν καταβληθεί παράνομα στην Ολυμπιακή».

Λιάπης: Ευτυχής συγκυρία

Αναφερόμενος στην απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου, ο υπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Λιάπης, έκανε λόγο για «ευτυχή συγκυρία», σημειώνοντας ότι «η απόφαση της διαιτησίας δημιουργεί καινούργιες δυνατότητες και προοπτικές, καθώς έχουμε ισχυρότερα πλέον νομικά επιχειρήματα για να στηρίξουμε την προσπάθειά μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και τελικά να συμψηφιστούν αυτά, που φέρονται ως κρατικές ενισχύσεις, με αυτά που οφείλει στην Ολυμπιακή το κράτος». Ο κ. Λιάπης πρόσθεσε επίσης ότι η Ολυμπιακή θα εξακολουθήσει να πετάει χωρίς προβλήματα, με τη συναίνεση των εργαζομένων, με εργασιακή ειρήνη, προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας.

Ο ΣΥΝ με δήλωση του μέλους του ΠΓ Παναγιώτη Λαφαζάνη εκτιμά ότι «η απόφαση της Διαιτησίας δικαιώνει την Ολυμπιακή και αποτελεί κόλαφο για τις κυβερνήσεις και όλους εκείνους που επί χρόνια κατασυκοφαντούν χωρίς έλεος την Ολυμπιακή και διαγράφουν τον τεράστιο εθνικό και κοινωνικό της ρόλο». Ο κ. Λαφαζάνης χαρακτήρισε επίσης αδιανόητο αυτά τα ποσά, που επιδικάστηκαν ως επιστροφή στην Ολυμπιακή, να χρησιμεύσουν ως άλλοθι ιδιωτικοποίησης της εταιρείας και να δοθούν ως «προίκα» σε μελλοντικούς ιδιώτες-αγοραστές της Ολυμπιακής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα